"Вони здатні зробити нашу державу країною майбутнього!": Порошенко розповів про вражаючі винаходи юних українців

Киянин Владеслав Клебанівський придумав "розумний" безпілотний літак, який самостійно патрулює державний кордон та відстежує пересування ворожої техніки, а дівчинка з Черкас осилила задачу, над якою билися дорослі математики усього світу.

Українські діти-винахідники разом з президентом. Фото: соцмережі.Щороку 17 січня у всьому світі відзначають День дітей-винахідників. Про це повідомив президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у twitter, передають Патріоти України.

"Сьогодні весь світ відзначає День дітей-винахідників. Щиро дивуюсь і пишаюсь талантом та неординарним розумом юних українських винахідників. Вірю, що вони здатні зробити Україну країною майбутнього!" - наголосив він. Зокрема, одесит Борис Чубін винайшов навігатор для сліпих, який відзначили в наукових колах багатьох країн світу, а тепер він працює над пристроєм, який буде відстежувати геолокацію і фізично важливі показники кожного із бійців.

До того ж Порошенко розповів про Фіонг Ань Чан із Черкас, яка розв'язала задачу, що над нею мізкували імениті математики світу — вивела формулу для знаходження спільних елементів двох послідовностей. На її розрахунки тепер спиратимуться дослідження учених всього світу з криптографії, комп'ютерних наук, біоінженерії та нанофізики. Ще одна дівчина – Анастасія Лівочка родом із Донецька, винайшла розсікач диму від пічок у зоні АТО та підвіс-стабілізатор для перевезення поранених військових бездоріжжям.

Водночас киянин Владеслав Клебанівський придумав "розумний" безпілотний літак, який самостійно патрулює державний кордон та відстежує пересування ворожої техніки, а Василь Дяків з Івано-Франківщини винайшов спосіб знищення літальних апаратів за допомогою радіокерованих моделей. Нагадаємо, раніше українка Ольга Броварець у 28 років стала наймолодшим в Україні доктором наук. Дівчина зробила сенсаційне відкриття, яке може врятувати людство від раку та інших хвороб.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...