Ворог давно не знав таких втрат: ГУР Міноборони про ситуацію на Донбасі

Активізація противником штурмових дій проти сил АТО призвела до різкого зростання втрат особового складу з’єднань та частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ, йдеться в повідомленні розвідки.

Ілюстрація:24tv.uaРізкого загострення набула обстановка на Слов’янському напрямку в районі т.зв. “Світлодарського виступу”. Противник силами підрозділів 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ за підтримки артилерії (122-мм САУ “Гвоздика” та 120-мм мінометів) та танків, проводячи штурмові дії, здійснив спробу витіснення підрозділів сил АТО з позицій у районі н.п.Луганське. Для виявлення цілей та корегування вогню артилерії залучався тактичний безпілотний літальний апарат. Про це йдеться на сторінці Головного управління розвідки Міноборони України у Facebook, передають Патріоти України.

Активізувалась діяльність диверсійно-розвідувальних груп зі складу 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ у районах н.п.Майорськ та Зайцеве.

На інших напрямках противник здійснював посилення та ротацію, поповнення боєкомплекту передових підрозділів, вдосконалення інженерного обладнання, підвищення скритності та стійкості управління військами:

Донецький напрямок. Переміщено: район н.п.Ясинувата – до роти особового складу 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка), які пройшли підготовку в навчальному центрі у районі н.п.Сніжне; Мінеральне – мінометний підрозділ зі складу 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, три вантажні автомобілі з танковими боєприпасами. Здійснено інженерне обладнання прилеглої місцевості шляхом встановлення мінних загороджень;

Волноваський напрямок. З м.Донецьк у напрямку н.п.Докучаєвськ переміщено вогневий взвод 122-мм гаубиць Д-30 гаубичного артилерійського дивізіону 5 окремої мотострілецької бригади (Макіївка);

Маріупольський напрямок. До району н.п.Безіменне прибули підрозділи окремого розвідувального батальйону (Донецьк) 1 АК. Проведено відновлення проводових лійній зв’язку на передових позиціях 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК.

Зафіксовано чергові факти перекидання особового складу, військової техніки, постачання боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів з території РФ до наступних населених пунктів:

Донецьк – сім танків, дві 122-мм РСЗВ “Град”, три БМП, дев’ять вантажних автомобілів (з них п’ять з боєприпасами, чотири з о/с);

Іловайськ – дев’ять цистерн з дизельним паливом (450 тонн);

Холодне – п’ять вантажних автомобілів, у т.ч. три з особовим складом;

Стаханов (територія колишнього ВАТ “Стахановський феросплавний завод”) – до 50 одиниць військової техніки (у т.ч. танки, БМП, автомобільна техніка).

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем калібром понад 100-мм та РСЗВ у районі н.п.Гольмівський, Горлівка, Донецьк, Старомихайлівка, Доля, Ясне та Докучаєвськ.

Активізація противником штурмових дій проти сил АТО призвела до різкого зростання втрат особового складу з’єднань та частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

28-29 червня ц.р. підтверджені втрати противника склали 23 вбитих та

34 поранених військовослужбовці 1 (Комсомольське) та 3 (Горлівка) окремих мотострілецьких бригад, 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) та

9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ, а також 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК ЗС РФ. Найбільші втрати зафіксовані у 3 омсбр (Горлівка) 1 АК та 7 омсбр (Дебальцеве) 2 АК.

У зв’язку з прибуттям значної кількості важкопоранених, тимчасово обмежили прийом місцевого населення Донецька обласна клінічна лікарня ім.Калініна, а також лікарні №7 (переобладнана під військовий шпиталь) та №2 м.Макіївка.

З огляду на втрату мотивації подальшої участі у збройній агресії Росії на тимчасово окупованих територіях сходу України продовжується падіння рівня морально-психологічного стану особового складу з’єднань та частин 1 АК (Донецьк) ЗС РФ.

29 червня ц.р. за відмову від участі у штурмових діях проти сил АТО командир підрозділу 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК ЗС РФ навмисно прострелив ногу підлеглому військовослужбовцю РОЗАЧОВУ Олександру Вікторовичу (21.08.1980 р.н.).

28 червня ц.р. під час внутрішньої суперечки, що сталась на ґрунті відмови мінометного розрахунку зі складу 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ від виконання завдань щодо обстрілу помешкань мирних мешканців н.п.Павлопіль, Талаківка, Широкине був вбитий військовослужбовець Тимошенко Володимир Сергійович та отримав поранення командир мінометного підрозділу лейтенант Тітаренко Олександр Сергійович (06.06.1973 р.н.).

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...