Ворожіння на старий Новий рік: дізнайтеся свою долю

За старими традиціями на старий Новий Рік.

Фото: telegraf.com.ua

Українки здавна збиралися разом на старий Новий рік, щоб дізнатися свою долю. Якій же дівчині не цікаво хоч краєм ока зазирнути в майбутнє, з'ясувати, коли ж вони зустрінуть свого судженого і підуть під вінець.

Вважалося, що в ніч з 13 на 14 січня можна прочинити завісу незвіданого і знайти відповіді на найпотаємніші питання. Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости, пропонують найпопулярніші способи ворожіння на старий Новий рік.

1. Ким буде майбутній чоловік

Більшість дівчат не тільки хочуть знати, коли зустрінуть свого судженого, а й ким він буде. Ось старовинний метод передбачення професії майбутнього коханого. Потрібно викласти на столі предмети і продукти: хліб, книгу, ключі, вугілля, що означають працю селянина, коваля, священика і купця. Зараз частіше використовують сучасні речі, які асоціюються з різними професіями. Дівчина з зав'язаними очима вибирає предмет.

Ножиці вказують на те, що супутником життя буде модельєр, комп'ютерний диск - програміст, свічка - священик, ручка - письменник (чиновник), ніж - військовий, чарка - п'яниця, крупа - бізнесмен, попіл - невдаха. А якщо вибір ліг на вугілля, то ходити їй в наречених їй ще рік.

2. Ворожіння по нитках

Протягніть три нитки в три голки: чорного, білого і червоного кольорів. Нехай хто-небудь обережно прикріпить їх до вашого одягу з боку спини. Не знаючи, в якій черговості розташовані голки, висмикніть одну нитку. Червона нитка означає швидке заміжжя і народження малюка, біла - самотність, а чорна - заміжжя щастя вам не принесе, потрібно звернути увагу на кар'єрне зростання.

3. Доля "в лапах" кота

Цікаве ворожіння можна провести тим, у кого в будинку є кіт. Згадайте бажання і покличте вихованця, який повинен знаходитися в іншій кімнаті. Якщо кіт переступить поріг спочатку лівою лапою, ваше бажання неодмінно збудеться, правою - доведеться про нього забути.Якщо ж пухнастий улюбленець взагалі не відреагує на ваш заклик - виконання залежить тільки від ваших зусиль.

4. Заповітні бажання

Перед сном 13 січня напишіть на окремих папірцях 12 бажань, акуратно їх скрутіть і покладіть під подушку. Вранці, прокинувшись, витягніть 3 з них - вони обов'язково здійсняться в новому році.

5. Ворожіння "чотири королі"

Лягаючи спати, потрібно під подушку покласти 4 королів з карткової колоди, промовивши: "Суджений, прийди до мене цієї ночі". Після цього можна ні з ким розмовляти. Наші предки вважали, що в такому випадку уві сні можна побачити свого обранця.

6. Ворожіння на стать майбутньої дитини

Потрібно протягнути нитку в голку і повільно опусти в склянку з водою. Потім так само повільно витягнути і підвести до долоні подружки. Якщо кільце буде здійснювати кругові рухи - народиться дівчинка. Якщо стане гойдатися, як маятник, то хлопчик.

7. "Смачне" ворожіння

Господиня, готуючи вареники з картоплею, в деякі з них кладе разом зі звичайною начинкою "сюрпризи": монети, кільця, горіхи. Саме ворожіння відбувається безпосередньо під час поїдання страви. Кому що попадеться - того те і чекає.

Символіка "несподіванок" така: монетка або якісь зерна - до багатства, нитка - до дороги, сіль - до сліз, цукор - до "солодкого" життя, кільце - до заміжжя, горіх - наявність двох кавалерів, перець - новий шанувальник, кісточка вишні - до поповнення в сім'ї.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...