Вперед, на вигідніші позиції: Волонтер розповів, як ЗСУ просуваються в "сірій зоні" на Донбасі

За останній час українські військові десь просунулися на 200-300 метрів, десь на 500, а десь відійшло під контроль ЗСУ 1,5 кв. км території, наголосив волонтер.

Ілюстрація:Дзеркало тижня Українські військовослужбовці щодня просуваються вперед в сірій зоні на Донбасі. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив волонтер Юрій Мисягін, передають Патріоти України.

За його словами, деякі командири військових підрозділів ООС приймають рішення про те, щоб просуватися вперед для заняття більш вигідних позицій. Мисягін зазначив, що в деяких районах військові просунулися на 300 метрів, а в інших - на 1 км і більше:

"Тобто, якщо бригада бачить перед собою частину сірої зони, на якій є краща і стратегічно вигідніша висота, або позиція і її можна зайняти, і успішно закріпитися - приймається рішення про її зайняття.

За останній час десь просунулися на 200-300 метрів, десь на 500, а десь відійшло під контроль ЗСУ 1,5 кв. км території. А десь вирили підземні ходи на позиції винесені вперед. Так, саме підземні ходи, які тягнуться на десятки метрів. Піхота не сидить склавши руки.

Поки що тепло і не промерзла земля, є можливість пройти вперед, вирити нові позиції і закріпитися на них - бригади успішно цим користуються" - зазначив волонтер.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...