Вражає: У Міносвіти повідомили, скільки іноземців навчається в українських вишах і звідки студентів найбільше

Майже 30% іноземних студентів до України приїжджають з пострадянських держав, але у 2017 році лідерство за кількістю студентів в українських вишах перейшло до Індії.

Ілюстрація:finance.bigmir.net

Наразі в Україні навчається понад 66 тисяч іноземних студентів, більшість з них - громадяни Індії. Про це повідомляє прес-служба Міносвіти, зазначають Патріоти України.

Майже 30% іноземних студентів до України приїжджають з пострадянських держав, але у 2017 році лідерство за кількістю студентів в українських вишах перейшло до Індії.

"Це для нас позитивний та знаковий сигнал - нам вдається вийти за межі пострадянської зони комфорту. Лише в 2017 році можливість навчання в Україні для іноземних абітурієнтів було представлено в Індії, Марокко, Лівані, Азербайджані, Туреччині, Польщі, Туркменістані", - зазначила міністр освіти Лілія Гриневич.

Міністр розповіла, що у 2017 році було видано майже 40 тисяч запрошень на навчання. Це удвічі більше, ніж у 2015-му.

"Нам є на кого рівнятися. Зараз в Україні навчається понад 66 тисяч іноземних студентів. У 2011 році їх було 53,6 тисячі. Тобто попри складний процес реформування держави, ті труднощі, з якими ми стикаємось, інтерес до навчання в Україні збільшується", - відзначила Лілія Гриневич.

У лютому міністр заявила, що в Україні випробовуватимуть курс медіаграмотності для школярів, який згодом запровадять у кожній школі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...