Вражаюча деморалізація: Інсайдер пояснив, чому терористи масово здають позиції бійцям АТО

Причиною падіння морально-психологічного стану і бойового духу терористичних сил стали затримки у виплаті грошового забезпечення та нестатутне ставлення з боку російських офіцерів.

Ілюстрація:press-centr.comОднією з головних причин відступу терористів так званої ДНР з селища Широкине під Маріуполем стала повна деморалізація гібридних військ на південно-західному напрямку. Про це пише Міжнародне волонтерське співтовариство InformNapalm, посилаючись на інсайдера в стані "ДНР", передають Патріоти України.

Так, протягом останніх тижнів інсайдерами відзначалося значне падіння морально-психологічного стану і бойового духу терористичних сил.

"Причиною цього стали затримки у виплаті грошового забезпечення та нестатутне ставлення з боку російських офіцерів, яке самі колаборанти називають "скотинячим" і "негідним", - йдеться в матеріалі.

Також наголошується, що в ході прослуховування каналів zello, стало відомо про інцидент з недавнім знищенням спостережного пункту бойовиків в результаті самопідриву і самострілів, причиною яких стало пияцтво особового складу так званого "9го окремого механізованого полку ДНР".

"Ймовірно, відгомони цих подій дійшли до російського командування і, за інформацією інсайдерів, начальник штабу полку, замполіт, а також начальники штабів батальйонів були відсторонені від командування. Для проведення розслідування причин низької виконавчої дисципліни, нестатутних відносин і алкоголізму в 9 ОМП" ДНР " з РФ прибула військова спецкомісія", - відзначають інсайдери.

Крім того, джерела повідомляють, що відсутність фінансування також позначилася і на особистому складі колаборантів "100-ї окремої мотострілкової бригади Республіканської гвардії ДНР", яка позиціонується як "елітний підрозділ", в зону відповідальності якого входить схід Донецька і Мар'їнка.

Так, командир цього підрозділу Євген Кононов був убитий 9 січня 2016. "Усунення командира, а також суттєве зменшення зарплати (за останній місяць бойовики отримали 30% від суми обіцяної платні) позначилося на падінні бойового духу терористичного угруповання", - зазначають джерела.

Крім того, напередодні намічених "псевдовиборів" загострюється і "політична боротьба" в керівництві "ДНР".

"Стало відомо про вказівку кураторів з Москви демонтувати на підконтрольній бойовикам території всю зовнішню рекламу "Патріотичні сили Донбасу" (ПСД) Андрія Ходаковського. За вказівкою російських кураторів ватажком "ДНР" Олександром Захарченком створена спеціальна група IT-фахівців (в основному з громадян РФ), які працюють над блокуванням інтернет-ресурсів також підконтрольних командиру бригади "Восток" Олександру Ходаковський ", - йдеться в матеріалі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...