"Все розламалось на шматки, стовпи диму, це катастрофа": У центральній Італії новий сильний землетрус, десятки поранених (відео)

Рим наляканий. Жителі італійської столиці прокинулися від того, що стіни будинків трясуться. В епіцентрі магнітуда вище 6 балів

Сильний землетрус стався в неділю, 30 жовтня, в центральній Італії, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

В центральній Італії вранці у неділю стався новий потужний землетрус магнітудою 6,5 – лише через три доби після того як у цьому ж регіоні сталися три землетруси магнітудою 4,6 – 5,9.О 8 ранку було зафіксовано ще один землетрус магнітудою 4,1 і шість афтершоків – магнітуда чотирьох з них перевищувала 4, двох – 3,9 і 3,5. Землетрус відчувався і на значній території Австрії – зокрема, у містах Карінтія, Стірія і Зальцбург.

В Італії поштовхи також відчувалися у Римі. Через них було припинено рух на трьох гілках метро. Пожежники повідомляють, що отримали десятки дзвінків від наляканих людей. В результаті землетрусу постраждала базиліка святого Павла в Римі. На стінах головного римського собору з'явилися тріщини, базиліку закрили для відвідування. На місці працюють рятувальні бригади і поліція.

У містах поблизу епіцентру повідомляють про значні руйнування. "Все розламалось на шматки, я бачив стовпи диму, це катастрофа" - сказав Марко Рінальді, мер міста Уссіта, яке найбільш постраждало під час землетрусу 26 жовтня. «Маємо десятки поранених, щонайменше один у тяжкому стані», – повідомив агентству ANSA керівник відділу Фабріціо Курчо.

У місті Норчія землетрус зруйнував Базиліку Святого Бенедикта 14 століття і собор Святої Марії. Від нового землетрусу постраждало і місто Аматріче, зруйноване під час землетрусу у серпні.

Про загиблих і постраждалих наразі не повідомляється. Рятувальники намагаються визначити, чи були у зруйнованих будівлях люди.

Про силу удару у столиці Італії можна судити за відео, котре опублікувала українська журналістка.

Як повідомлялося, ввечері 26 жовтня три землетруси сколихнули центральну Італію, поштовхи відчувалися по всій країні, значна частина містечка Уссита регіону Марке в провінції Мачерата зруйнована.

Нагадаємо, у серпні центральну Італію сколихнув землетрус, який, за даними Національного інституту геофізики і вулканології, мав магнітуду 6.0 і глибину 4 км. Кількість загиблих від землетрусу, який тоді сколихнув центральну Італію 24 серпня, сягнула 293 осіб.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...