Всі червоні лінії перейдено: Кремль може задіяти проти України бойову авіацію - військовий експерт

"Використання авіації якісно змінить військовий конфлікт, але в політичному плані це нічого не змінює" - вважає Олексій Мельник.

Олексій Мельник. Фото:http://hvylya.net/

Росія може почати використовувати авіацію проти України, і її застосування якісно змінить військовий конфлікт на Донбасі. Таку думку висловив експерт Центру Разумкова з питань зовнішньої політики і міжнародної безпеки Олексій Мельник в інтерв'ю Оnline.ua, передають Патріоти України.

"Тому що бар'єрів для Кремля вже не існує. Червоні лінії вже перейдено. Використання авіації якісно змінить військовий конфлікт, але в політичному плані це нічого не змінює", - заявив він.

"Є всі передумови для загострення ситуації на Донбасі. Перше: Росія систематично порушує Мінські домовленості, використовує зброю заборонених калібрів. Друге: відбулося зближення між сторонами. Третє: є міжнародний контекст, який підштовхує до загострення військового протистояння.

Триває ескалація відносин між РФ і країнами Заходу. Український конфлікт в загальній шахівниці є виміром, де Росія може демонструвати свою ворожість по відношенню до Заходу. Україна для Москви - це поле бою війни з Америкою." - зазначив експерт.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...