Всі зусилля даремні: "Велика угода" Росії і США відкладається - Financial Times

Треба більше часу. Наскільки більше - не відомо. А ось часу у Кремля якраз і немає. Час працює проти РФ.

Дональд Трамп і Сергій Лавров. Фото:РБК

Всі зусилля щодо поліпшення відносин між США і Росією можуть спіткнутися об те, що міністр закордонних справ Сергій Лавров назвав "дияволом", який зачаївся в деталях після першої зустрічі з Дональдом Трампом в атмосфері взаємної недовіри. Про це пише видання Financial Times, передають Патріоти України.

Як уточнює видання, президент США і глава російського МЗС позитивно оцінили їхню зустріч, але крім цих слів, вони досі далекі один від одного в багатьох питаннях.

США втратили вплив на Сирію після падіння Алеппо під натиском сирійських і російських сил в минулому році. Тепер Вашингтон боїться, що його давній суперник Тегеран поширить іранський вплив на всьому Близькому Сході. Росія ж виявилася в непростому альянсі з Іраном в Сирії. І її посередництво може зіграти роль.

Лавров визнав, що залишається незрозумілим, як США і Росія будуть креслити "географічні параметри" і "загальну точку зору" в питанні запропонованих Москвою зон деескалації в Сирії. Хоча сторони згодні із загальною концепцією. Також Росія не хоче робити поступок в Україні.

"Очікування значного правочину не виправдані. Залишається дуже багато сфер, в яких США і Росія фундаментально не згодні один з одним", - переконаний колишній радник Білого дому з Росії Ендрю Вайс.

На його думку, тільки через президентство Трампа Америка не стане раптом партнером Росії в Сирії або Україні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...