Втекли: Стало відомо, де перебувають колишні "беркутівці", причетні до розстрілу учасників Майдану

Оперативні дані вказують на те, що більшість злочинців перебуває на території РФ.

Розстріл Євромайдану. Фото: surfingbird.ru.

Колишні співробітники спецпідрозділу "Беркут", причетні до розстрілу учасників Майдану в лютому 2014 року, знаходяться в Росії і в окупованому Криму. Про це заявив начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк в ефірі Громадського радіо, передають Патріоти України.

"Тут можна говорити тільки про оперативні дані, не підтверджені офіційними документами, тому що правоохоронні органи Російської Федерації не надають інформацію щодо цих осіб. Оперативні дані вказують на те, що більшість із них перебувають на території РФ, і ще кілька — в анексованому Криму", - розповів Горбатюк.

"Однак не буде такого, що 5 беркутівців, які зараз знаходяться в Україні, понесуть відповідальність за усі вбивства. В офіційних документах, де ми повідомляємо особам про підозру, ідеться, що скоординовано діяв озброєний загін під керівництвом командира, і учасники загону спільно вчиняли дії щодо потерпілих. Не обов’язково кожен із них застосував зброю щодо протестувальників. Вони діяли злагоджено, скоординовано: одні стріляли у протестувальників, інші забезпечували їхню охорону. Але це теж виконання спільного умислу на спричинення вогнепальних поранень і вчинення вбивства.

Тому ми інкримінуємо ці злочини кожному з озброєних учасників, які перебували там у той час. Думаю, що завдяки допитам свідків та підозрюваних вдасться визначити, хто безпосередньо стріляв, хто здійснював охорону і хто кого із потерпілих убив чи поранив", - додав правоохоронець.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...