"Втілення американської мрії": Трамп запевняє, що Тіллерсон буде "захисником інтересів США"

Для того, щоб стати держсекретарем США, кандидат має пройти принаймні чотири етапи узгоджень і затверджень. Британське видання The Guardian не виключає, що кандидатуру Тіллерсона може «загальмувати» Сенат.

Рекс Тіллерсон. Фото: 112 Україна.

Обраний президент США Дональд Трамп виступив на підтримку свого вибору на посаду державного секретаря. За його словами, Рекс Тіллерсон, є «великим дипломатом», який «відкине роки промахів у закордонній політиці» і буде «жорстким захисником» американських інтересів. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Радіо Свобода.

На мітингу в штаті Вісконсін 13 грудня Трамп високо оцінив Тіллерсона як одного з найуспішніших у світі бізнесменів із кар’єрою, яка є «втіленням американської мрії». Як одну з переваг Тіллерсона, Трамп відзначив, що «Рекс дружить з багатьма лідерами в світі».

Широкі зв’язки Тіллерсона з Росією можуть опинитися у центрі уваги обох партій у Сенаті США. «Дуже добре відомо, що він має близькі відносини з президентом Росії Володимиром Путіним», – заявив агентству Reuters голова сенатського комітету з питань збройних сил Джон МакКейн.

Інший впливовий сенатор, демократ Чарльз Шумер сказав медіакорпорації CBS, що «такий хлопець, як Тіллерсон, потребує ретельного слухання», і «розмови про його близькість із Путіним будуть у центрі уваги». Для того, щоб стати держсекретарем США, кандидат має пройти принаймні чотири етапи узгоджень і затверджень. Британське видання The Guardian не виключає, що кандидатуру Тіллерсона може «загальмувати» Сенат. Новообраний президент США Дональд Трамп нині продовжує формування своєї команди. 13 грудня він висунув на посаду державного секретаря кандидатуру Рекса Тіллерсона із компанії Exxon Mobil.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...