Вибух у центрі окупованого Донецька: Багато поранених, шукають загиблих

Жителі окупованого Донецька повідомили про сильний вибух, що стався увечері 29 червня в районі одного з корпусів торгового університету по бульвару Шевченка.

Вибух пролунав у торговому університеті. Фото: соцмережі.

Вибух в центрі Донецька міг привести до загибелі людей. Про це повідомляє російський "Інтерфакс" з посиланням на джерело в екстрених службах "ДНР", передають Патріоти України.

"Попередньо, за першими даними з місця, є загиблі. Ведеться облік поранених, на місці їм надається вся необхідна допомога", - сказало джерело. Згідно з попередніми даними, причиною вибуху могло стати спрацьовування саморобного вибухового пристрою.
"За попередніми даними, те, що сталося, кваліфікується як теракт, спрямований проти цивільного населення республіки. Згідно з попередніми даними, могла спрацювати закладка - саморобний вибуховий пристрій", - заявило джерело.

"По уточненным данным, взрыв прогремел в актовом зале торгового института. Однако в этот момент там никого не было, обошлось лишь разрушением части конструкций здания", - заявив пізніше представник терористів "ДНР" Едуард Басурін. В "ДНР" кваліфікували вибух як "диверсию, направленную против образовательной программы самопровозглашенной республики".

Ще пізніше нова інформація спростувала версію, озвучену Басуріним."Часткове обвалення будівлі Донецького національного університету економіки і торгівлі, розташованого в Калінінському районі столиці "ДНР", відбулося сьогодні в результаті підмиву стіни через рясні опади", - сказало джерело.
«В результаті дощу, який сьогодні йшов в Донецьку, стався підмив конструкції будівлі, через що мало місце часткове обвалення будівлі, - сказав співрозмовник агентства. - Поширена раніше інформація про нібито теракт не підтверджується».

За даними джерела, в результаті події є одна постраждала - це жінка-сторож. Вона госпіталізована службою швидкої допомоги, стан постраждалої уточнюється, - йдеться в повідомленні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...