Вибухи у Балаклії: Пашинський розповів, скільки мільярдів втратила Україна через пожежу на військових складах (відео)

Коли пішла ланцюгова реакція в результаті вибухів на артилерійському арсеналі, було втрачено боєприпасів на мільярд доларів, пояснив нардеп.

Вибухи у Балаклії. Фото:QHA

Масштабна пожежа на артилерійському арсеналі в Балаклії призвела до втрати боєприпасів на суму близько 1 мільярда доларів. Таку інформацію в ефірі 5 каналу повідомив голова парламентського комітету з питань нацбезпеки й оборони Сергій Пашинський, інформують Патріоти України.

“Однак, у чому трагедія Балаклії? Лежали десятки тисяч боєприпасів боєздатних і десятки тисяч боєприпасів небоєздатних. Коли пішла ця ланцюгова реакція, ми втратили на мільярд доларів боєприпасів”, – заявив він.

За його словами, уряд виділив 100 млн грн на транспортні витрати із роззосередженню тих боєприпасів, “які ще залишилися”.

“Ті (боєприпаси, – ред.), що нам потрібні, слід зберігати в спеціальних бетонних сховищах із системами пожежогасіння”, – уточнив він.

Як відомо, вночі 23 березня на території військового складу Міноборони поблизу міста Балаклія на Харківщині виникла надзвичайна ситуація, пов’язана з вибухом боєприпасів. На кількох майданчиках зберігання ракетно-артилерійського озброєння (танкові й артилерійські снаряди 125- і 152-мм) стався вибух, виникла пожежа, яка спричинила детонацію боєприпасів. З міста були евакуйовані понад 16 тисяч осіб.

За даними головного військового прокурора Анатолія Матіоса, на військовому складі в Балаклії сталася диверсія. Пізніше було опубліковано відео вибуху на військовому складі Міноборони в Балаклії. За даними Міноборони, вибухи на складі в Балаклії не завдали значної шкоди обороноздатності країни.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...