Викопав тіло дружини та примусив на нього молитися: У Києві священик-некромант організував секту

Священик був відлучений від церкви і проходив психіатричну експертизу, яка визнала його осудним і здоровим.

Микола Наслудов. Фото: скріншот з відео.

Колишній настоятель Свято-Покровського храму Микола Наслудов, який в 2015 році відкопав труп дружини і змушував прихожан церкви на нього молитися, знову опинився в центрі скандалу. Про це повідомляють "Вести", передають Патріоти України.

Родичка одного з колишніх прихожан Ольга розповіла журналістам, що адепти Миколи знову почали збиратися в будинку на вул. Челюскінців в Бортничах. Сусіди скаржаться, що у них почала пропадати домашня птиця. "Ми припускаємо, що це пов'язано з їх обрядами", - розповіла жінка.

За її словами, після того як два роки тому адептів Наслудова зі скандалом вигнали з церкви, ті перебралися в будинок парафіянки. Тепер у дворі її будинку постійно працюють кілька бородатих чоловіків в чорному, які рубають дрова і допомагають по господарству. Іноді їм машинами привозять картоплю. А у свята приходять ще люди і сам Наслудов.

Жителі району кажуть, що адепти з Наслудовим закриваються в будинку, де проводять свої обряди. За даними журналістів, колишній священик не втрачає бажання отримати назад храм, в якому він два роки тому проводив служби.

"У нинішнього настоятеля він просив дати йому в користування приміщення, оскільки будинок парафіянки з недавнього часу не вміщає всіх бажаючих долучитися до обрядів. Але йому відмовили. На цьому ґрунті у них стався конфлікт", - розповіла прихожанка Світлана.

Зазначимо, що Наслудов забороняв парафіянам користуватися паспортами, мобільними телефонами, сучасною технікою та пластиковими картами. Дітям в його організації не дозволялося ходити в школи і дитсадки, а дорослим - звертатися в поліклініки та лікарні. У будівлі при храмі були келії, де в антисанітарійних умовах проживали майже 100 адептів, а на стінах приміщення зображені родичі священика в образі святих.

Нагадаємо, що в позаминулому році колишній священик розпорядився, щоб викопали з могили труну з тілом його дружини і поставили її в церкві, оскільки, на його думку, жінка - свята, а тіло її нетлінне. Примітно, що про смерть дружини чоловік не повідомив у відповідні держоргани.

У прокуратурі Києва повідомили, що колишньому священикові закидають "наругу на могилою". Слухання у цій справі все ще триває. "Самого Наслудова випустили під особисте зобов'язання, оскільки злочин не тяжкий, хоч і резонансний, і навряд чи він отримає тюремний термін", - сказала речник столичної прокуратури Надія Максимець.

Пізніше священик був відлучений від церкви і проходив психіатричну експертизу, яка визнала його осудним і здоровим. У церкві його дії, природно, засуджують. "Микола Наслудов заборонений в богослужінні. Це означає, що ніяких священнодійств він здійснювати не може і не має права навіть носити священицький одяг. Ті, хто беруть участь з ним в" богослужіннях ", також вважаються неканонічними", - сказав речник УПЦ єпископ Климент.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...