Використали та викинули: У покалічених бойовиків шансів на реабілітацію немає, - Снєгирьов

Саме тому можна побачити багато екс-терористів на вулицях окупованих міст Донбасу , де вони без рук і ніг, але з медалями вигаданих «республік» жебракують.

Терористи-інваліди на Донбасі змушені жебракувати. Фото: Цензор.НЕТ.

"За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ «Права Справа» бойовиків так званих «ЛНР» та «ДНР», які втратили кінцівки та отримали каліцтва, очікує сумна доля – пенсія в розмірі 1800 рублів. І це за умови надання підтвердження участі у бойових діях", - пише активіст з Луганщини Дмитро Снєгирьов на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

Наразі, на території РФ вже припинили функціонування так звані реабілітаційні центри, які діяли в Ростові-на-Дону і які фінансував терорист Ігор Гіркін. Таким чином, офіційна влада Росії намагається на власній території позбавитись від цих найманців. На протезування марно сподіватися, бо немає відповідного обліку і централізованої організації цього процесу. Максимум на що можуть розраховувати поранені бойовики– це збір грошей на картку через соціальні мережі чи на допомогу благодійних організацій Росії.

Примітно, що на окупованих територіях Луганської і Донецької областей діяльність благодійних організацій з Росії фактично заборонена. Якщо поранені бойовики перебувають на території Росії, то вони мають якийсь шанс на реабілітацію, але на території ОРДЛО шансів у них нема, вони кинуті напризволяще.

Саме тому їх багато на вулицях окупованих міст Донбасу , де вони без рук і ніг, але з медалями вигаданих «республік» жебракують. Ця картина показує реальне ставлення до них – використали і викинули. Окрім того, на окупованих територіях ОРДЛО вироблена стала практика, коли загиблих бойовиків списують заднім числом, щоб не виплачувати так звану соціальну компенсацію.

Аналітичний відділ ГІ «Права Справа» має конкретні прізвища бойовиків «ЛНР», які після каліцтва чи загибелі були звільнені заднім числом. Так, 23 липня 2016 року приблизно о 15.00 в районі бази відпочинку «Десюлія» підірвався на міні та помер по дорозі в лікарню командир 2-го взводу розвідроти 2-го армійського корпусу «народної міліції» самопроголошеної “ЛНР” Нікіфоров Сергій Петрович, 16.07.1973 р. н. За повідомленнями які були отримані безпосередньо з місця подій, бойовики тягнули пораненого на собі, не маючи можливості надати йому першу медичну допомогу в зв’язку з відсутністю необхідних медичних засобів і ліків.

Як з’ясувалося пізніше, командування 2-го армійського корпусу «народної міліції міністерства оборони» “ЛНР” дало команду звільнити Нікіфорова заднім числом і оформити цей випадок, як отримання поранення цивільним мешканцем, який постраждав від обстрілів з боку ЗСУ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...