"Вилучили 15 ящиків холостих патронів, а у протоколі записано, що взяли 1": Власник "бункера" зі зброєю під Києвом скаржиться на слідчих (відео)

У прокуратурі всі ці звинувачення відкидають, і запевняють - украсти чи підкинути щось не могли.

У бункері з боєприпасами. Фото: скріншот з відео.

Власник так званого "бункера зброї" під Києвом Геннадій Конєв заявляє, що під час обшуку йому підкинули пістолет та вкрали багато товарів. Він розповів, що сьогодні отримав протокол обшуку, передають Патріоти України із посиланням на Українську правду.

"У цей протокол внесли пістолет Макарова, який мені не належить і якого ніколи у нас на складі не було. Нам його просто підкинули", - сказав Конєв. Він додав, що має власну зброю, на яку є дозволи, але ніколи не мав Макарова. "У мене є зброя. Вона зареєстрована. Навіщо мені цей кримінальний Макарова? Експертиза ще не показала, але я думаю, що скажуть, що це бойовий пістолет", - сказав Конєв. Він вбачає у цьому намір правоохоронців "реабілітуватися після гучної заяви про арсенал зброї у бункері". "Це намір дискредитувати мене і виправдати свій обшук. Вони прийшли, заявили про зброю, але насправді нічого не знайшли. Провели операцію, яка була непродумана. І нині, щоб відбілити себе, підкинули мені пістолет", - сказав Конєв.

Він додав, що крім того не дорахувався сотень товарів з "бункера". "Судячи з протоколу опису вилученого, у нас зникло багато товарів. Їх просто вкрали. У нас вилучили 15 ящиків, це 30 тисяч штук, холостих патронів, що навіть на відео видно, а у протоколі записано, що взяли 1 ящик. Пневматичних револьверів забрали щось близько 300 штук, а в протоколі вписали 150. Забрали гвинтівки, їх було 2000 тисячі штук. Про господарчі товари я вже мовчу", - сказав Конєв.

У прокуратурі всі ці звинувачення відкидають, і запевняють - украсти чи підкинути щось не могли. "Обшук проходив за рішенням суду, у присутності понятих, з відеофіксацією усіх дій, з дотриманням усієї процедури. Жодних муляжів не вилучали, лише предмети, які за своїми характеристиками можуть бути зброєю чи боєприпасами, або їхніми складовими. Охоронець отримав копію ухвали суду про проведення обшуку, а після завершення обшуку копію протоколу з описом вилученого, про що свідчить його підпис. Жодних зауважень від нього ми не отримали", - повідомила спікер прокуратури Києва Надія Максимець.

Вона додала, що Конєв на прохання слідчого досі не надав документів, що підтверджують походження вилучених предметів. Максимець наголосила, що прокуратура оприлюднить усі результати експертиз, а наразі чекає від власника "бункера" документів, які засвідчують походження усіх предметів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...