Винні будуть покарані: Екс-прокурор назвав підозрюваних у Іловайській трагедії

За результатами експертизи було оголошено про підозру одному з командувачів Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації.

Іловайська трагедія. Фото: bug.org.ua.

В Іловайській трагедії 2014 року підозрюється один з командувачів Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації і деякі посадові особи з українського командування. Про це заявив звільнений заступник голови відділу процесуального керівництва ГПУ Віталій Опанасенко, передають Патріоти України з посиланням на Громадське ТБ.

"Вперше в історії України була проведена комплексна військово-тактична експертиза. Я це кажу тому, що особисто був присутній при цій експертизі. І за результатами цієї експертизи було оголошено про підозру одному з командувачів Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації", - сказав Опанасенко.

Разом з тим, за словами екс-прокурора, в цій справі з'являться прізвища підозрюваних з боку українського командування. "Справа має перспективи. Я вважаю, що в нашому командуванні ми зможемо також побачити підозрюваних осіб. Однак, потрібен час", - вважає Опанасенко. Він також зазначив, що особисто допитував у справі "Іловайської трагедії" міністра внутрішніх справ, голову Служби безпеки та деяких народних депутатів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...