Вишкір Кремля: Через агресивні висловлювання Жириновського у Литві до російських каналів застосують санкції

Литва почала обмежувати трансляції російських каналів з 2014 року, коли Росія окупувала Крим і стала підтримувати терористів на Сході України.

Володимир Жириновський. Фото:http://poradu.pp.ua

Литовська комісія з радіо і телебаченню (ЛКРТВ) визнала, що два російських телеканали розпалюють ненависть. Про це пише Delfi, передають Патріоти України.

ЛКРТВ встановила, що розпалювали ненависть висловлювання російського парламентарія Володимира Жириновського в програмі "Вечір з Володимиром Соловйовим" на каналі "РТР Планета" і в програмі "Право знати" на каналі "ТВЦi".

Голова комісії Едмундас Вайтекунас попередив, що до цих каналів можуть бути застосовані більш жорсткі санкції, ніж звичайна заборона трансляції в Литві на три місяці. "Всьому є межа. Якщо ці три місяці ніяк не вплинули і порушення повторюються, то, на мій погляд, санкції повинні бути суворішими", - сказав він. "Можливою санкцією (обмеження трансляцій в Литві. - ред.) для них було б від року до півтора років", - додав Вайтекунас.

У програмі на каналі "РТР Планета" Жириновський, зокрема, сказав: "Потрібно висунути ультиматум прибалтійським державам, щоб вони відвели всі війська НАТО на 300 кілометрів від кордонів Росії, а не відведете - ми вживемо певних заходів". На запитання ведучого, які заходи, політик відповів: "А вони потім побачать. Вранці, вночі прилетять якісь літаки".

Російський парламентарій брав участь і в програмі "Право знати" на каналі "ТВЦi". Там він говорив про окупацію частини України і Придністров'я.

Литва почала обмежувати трансляції російських каналів з 2014 року, коли Росія окупувала Крим і стала підтримувати терористів на Сході України.

Через порушення на "РТР Планета" комісія двічі зупиняла трансляцію цього каналу в Литві на три місяці і один раз зобов'язала перевести його в пакет платних програм. Трансляція "ТВЦi" була зупинена в Литві один раз.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...