Високодуховні скрепи: У США за шахрайство починається процес над сином депутата російської Держдуми

За повідомленням обвинувачення, воно має намір подати судові докази, що Селезньов здобував дані про картки покупців, вламуючись у комп’ютерні касові системи піццерій у Вашингтоні та інших закладів.

Роман Селезньов. Фото: izvestia.ru.

У США повідомили, що наступного тижня починається процес у справі російського хакера Романа Селезньова, сина депутата Державної думи Росії. За повідомленням, у понеділок почнеться процедура вибору присяжних для федерального суду над Романом Селезньовим, батько якого Володимир Селезньов представляє в нижній палаті російського парламенту популістську націоналістичну партію, так звану Ліберально-демократичну партію Росії на чолі з Володимиром Жириновським, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

За повідомленням обвинувачення, воно має намір подати судові докази, що Селезньов здобував дані про картки покупців, вламуючись у комп’ютерні касові системи піццерій у Вашингтоні та інших закладів. За цими повідомленнями, протягом кількох років він зламав такі системи понад 200 закладів і скористався викраденими даними карток, щоб здійснити незаконні операції на суму приблизно у 170 мільйонів доларів.

Адвокати Селезньова, зі свого боку, стверджують, що прокурори не довели зв’язку між цими діями і їхнім підзахисним. Вони також заявляють, що коли агенти спецслужб США затримували Селезньова на Мальдівах 2014 року, вони могли сфальсифікувати свідчення з його комп’ютера.

Звинувачення проти Романа Селезньова в кібершахрайстві у США винесли ще 2011 року. Його затримання на Мальдівах викликало різку критику Москви, яка звинуватила США у «викраденні» Селезньова і в «недружньому кроці».

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...