Виступ Джамали на українському фіналі Євробачення вразив глядачів та розсварив суддів

Костянтин Меладзе підкреслив, що Джамала є ймовірним претендентом на участь в «Євробаченні 2016» від України, але розкритикував номер і роботу команди Джамали.

Джамала. Фото: ТСН.

Українська співачка з Криму Джамала виступила в фіналі національного відбору на пісенний конкурс «Євробачення 2016». Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Крим.Реалії.

Співачка виступала четвертою. Всього у фінал пройшли шість претендентів. Джамала представила свою пісню «1944». Після виконання вона звернулася до кримчан з привітанням на кримськотатарській мові. Член журі Руслана Лижичко зазначила, що «Джамала знову зачепила мене». «Це та сама страждаюча Україна, яка сьогодні є», -сказала Руслана про пісню Джамали.

Інший член журі Костянтин Меладзе підкреслив, що Джамала є ймовірним претендентом на участь в «Євробаченні 2016» від України. У той же час він розкритикував номер і роботу команди Джамали. «Ми побачили ваш номер, де пісня - це одна історія, постановка - це інша історія, ваш зовнішній вигляд і плаття - це третя історія. При цьому ці три історії не стикаються і не поєднуються, вони зроблені автономно один від одного, тому що піснею займалася одна людина, постановкою інша людина, сукнею - третій.

Євробачення можна виграти тільки з командою, тільки вміючи працювати з командою, вміючи довіряти команді, вміючи залучати людей, щоб всі ланки були органічними ... У цій сукні, з цим зовнішнім виглядом ми виграти «Євробачення» не зможемо», - заявив він, а також назвав плаття співачки «формальним».

«Слабке місце - плаття», - спробувала пожартувати Джамала. Меладзе продовжив наполягати. «Я не бачу прогресу від півфіналу до фіналу. Бажаю зібрати таку команду до 5 березня і підготуватися всебічно», - наполіг Меладзе.

На що Джамала пообіцяла зробити це «при потребі». Розкритикував прив'язку тексту пісні до назви композиції продюсер, композитор Андрій Данилко. «Ось ця цифра «1944» завжди може бути розцінена як політична маніпуляція. Щоб піти від цього, може, цього не варто було робити», - зауважив він.

За словами Джамали, ця дата - «це пам'ять, саме цей рік перевернув життя тисяч кримських татар». Прес-секретар президента України Святослав Цеголко вважає, що Джамала може в разі перемоги в українському відбірковому турі нагадати світові про злочини проти кримськотатарського народу.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...