З Донбасу у Францію: Серед російських фанів на Євро-2016 були бойовики, що воювали на сході України - The Independent

Хулігани, які били англійських уболівальників в Марселі "більше, ніж ультрас", вони проходили тренування з бойових мистецтв.

Російські фани в Марселі влаштували бійку.Фото:www.rbc.ua

Серед російських вболівальників на ЧЄ-2016 у Франції присутні люди, які воювали за сепаратистів "ДНР". Про це пише журналіст британської газети The Independent Кім Сенгупта, передають Патріоти України.

Він поспілкувався з російським фаном, якого він називає Миколай. У ньому він упізнав чоловіка, з яким спілкувався два роки тому в Слов'янську та Краматорську, де той перебував в якості "добровольця".

За словами Миколая, хулігани, які били англійських уболівальників в Марселі "більше, ніж ультрас", вони проходили тренування з бойових мистецтв.

"Два роки тому в Слов'янську та Краматорську, на бунтівному сході України, Миколай заявляв мені, що він там допомагає пораненим, а не бере участь у бойових діях. Зараз він наполягає, що перебуває у Франції просто, щоб дивитися футбол, та не шукає собі жодних неприємностей", - пише журналіст.

Видання наводить слова росіянина, в яких він стверджує, що ті фанати, яких Франція збирається депортувати, не ті люди, які били англійців.

"Це трохи нагадує те, як це було в Україні. Ті, хто вихваляється найбільше, не є найбільш небезпечними та не є лідерами. Найбільш небезпечні та справжні лідери ті, хто не говорить багато та впевнені, що їхні обличчя лишаються прихованими", - наводить журналіст слова свого співрозмовника.

Як відомо, УЄФА у вівторок наклав на російську збірну умовну дискваліфікацію. Якщо на стадіонах триватимуть заворушення, то збірну знімуть із чемпіонату.

Раніше влада Франції на добу затримала групу російських уболівальників для проведення слідчих заходів. Частину фанатів можуть депортувати.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...