З олігархом поведешся, від нього наберешся: Голова фракції Коломойського у Раді сховав в офшорах 40-метрову яхту і літак, - ЗМІ

Про схеми і махінації з нашою багатостраждальною фіскальною системою не говорить тільки ледачий. Не дивуйтеся, що людина швидко і вірно йде до успіху і ніхто йому в цьому не заважає. Ні стара влада, ні нова.

Літак, який нардеп заховав в офшорах, коштує 17 млн доларів.

Голова парламентської групи "Відродження" Віталій Хомутиннік продовжує стрімко багатіти. Про це у "Фейсбуці" написала журналіст видання "Новое время" Крістіна Бердинських, анонсуючи свою статтю про Хомутинніка у свіжому номері журналу, передають Патріоти України.

"Пройшла революція, змінилася влада, але це не тільки не ослабило позицій непублічного нардепа з орбіти Януковича, а навпаки. Насамперед я говорю про його фінансовий стан", – написала вона.

Бердинських зазначила, що лише за офіційними даними декларацій про доходи, усього за три роки (з 2011 по 2014) депутат збільшив свої доходи в 30 разів, а в 2015 став найбагатшим депутатом парламенту.

"Але коли я почала працювати над темою, зрозуміла, що про масштаб його стану можна тільки здогадуватися", – зазначила вона.

Зокрема, за словами журналістки, у компаній Хомутинніка є 50 тисяч га земельного банку, а в нього самого – офіс в Лондоні і бізнес з олігархом Ігорем Коломойським у "дуже "жирній" газодобувній компанії".

Бердинських не вказала назву цієї компанії, зазначивши лише, що вона буде названа в статті і що мова йде не про "Укргаз Інвест".

Також вона повідомила, що Хомутиннік купив собі літак Gulfstream280 2015 року випуску – така модель коштує 17 млн доларів.

"Літак зареєстрований в офшорі на Кайманових островах. Бортовий номер літака – VP-CVH. Базується зазвичай у "Жулянах" <...> VP-C – це абревіатура Кайманових островів, а VH – Віталій Хомутиннік", – написала Бердинських.

Журналіст також повідомила, що у Хомутинніка є яхта "Апостроф", яка в 2014 році була виставлена на продаж за 21,5 млн євро.

"Теж реєстрація на Кайманових островах. Про неї вже писали в медіа. Нагадаю тільки, що 40-метрова яхта виготовлена за індивідуальним замовленням, її робили 5 років і спустили на воду 2013", – додала вона.

Бердинських додала, що минулого тижня яхта і літак перебували в Італії. Також вона зазначила, що в цей час Хомутиннік святкував своє 40-річчя.

"Я запитала у депутата про літак і яхті і чому вони не вказані в декларації. Він відповів, що вказав, як фізична особа все, що повинен і що він не підтверджує їхню наявність у себе. Хоча теж не став спростовувати", – написала журналіст.

"В принципі, звідки у Хомутинніка нескінченний потік грошей всі знають останні років 10. Про схеми і махінації з нашою багатостраждальною фіскальною системою не говорить тільки ледачий. Але коментувати це на диктофон або розповідати публічно про його схеми мало хто згоден. Тому не дивуйтеся, що людина швидко і вірно йде до успіху і ніхто йому в цьому не заважає. Ні стара влада, ні нова", – підсумувала вона.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...