З політичних мотивів: Росіяни виключили видатного українського шашкіста з чемпіонату - Жданов

​Шашкіст Юрій Анікєєв залишився за бортом міжнародного змагання.

Юрій Анікєєв. Фото:Facebook

Правління Міжнародної федерації шашок (IDF) незаконно і виключно з політичних мотивів - дискваліфікувало видатного українського шашкіста, чемпіона світу, капітана збірної команди України з шашок, міжнародного гросмейстера Юрія Анікєєва. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив міністр у справах молоді та спорту Ігор Жданов, інформують Патріоти України.

Анікєєва позбавили можливості брати участь у чемпіонаті Європи з шашок 64, який пройде 11-20 листопада в Тбілісі. Міністр упевнений, що це рішення правління IDF виключно політичного характеру, адже кворум у правлінні становлять росіяни (президент Володимир Лангін і ще 6 членів, зокрема керівництво Федерації шашок Росії).

«Метою цього рішення є спроба покарати Юрія Аникєєва за те, що він справжній патріот України, який ніколи не приховував і публічно висловлював свою патріотичну громадянську позицію. Ця позиція, очевидно, не подобалась росіянам в IDF», – написав Жданов.

Жданов особисто поговорив з Анікєєвим і висловив йому підтримку. Він сказав, що Міністерство молоді та спорту тісно взаємодіє з Федерацією шашок України щодо відстоювання його інтересів як спортсмена і як громадянина України.

У разі недопущення Юрія Аникєєва до участі в чемпіонаті Європи міністерство підтримає позов Федерації шашок України щодо незаконних дій IDF до Вищого спортивного суду в Лозанні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...