З посади звільнена суддя, котра неправомірно карала учасників Революції Гідності

Лариса Калініченко позбулася посади у Голосіївському районному суду міста Києва.

Порошенко звільнив суддю, яка карала активістів Євромайдану. Ілюстрація:sockraina.com

Президент України Петро Порошенко звільнив з посади суддю Голосіївського районного суду міста Києва Ларису Калініченко за порушення присяги. Відповідний указ підписав президент у середу, 24 лютого, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу глави держави.

Зазначається, що тимчасова спеціальна комісія з перевірки суддів встановила, що суддя Калініченко у період з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року грубо порушила вимоги процесуального законодавства, продемонструвавши необ’єктивний та упереджений розгляд справ стосовно учасників Революції Гідності.

Так, суддя ухвалювала рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком 60 днів до євромайданівців, а також про притягнення членів Автомайдану до адміністративної відповідальності через невиконання водіями вимог працівників міліції про зупинку транспортних засобів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...