З цих "ментів" поліцейські не вийшли: На Дніпропетровщині викрито групу працівників МВС, котрі "кришували" наркобізнес (фото)

Особи, які займалися виробництвом та реалізацією заборонених речовин, не мали жодних перешкод для своєї злочинної діяльності.

Вилучені гроші. Фото:http://www.npu.gov.ua/

Співробітники Управління внутрішньої безпеки Нацполіції у Дніпропетровській області викрили злочинну схему наркообігу під керівництвом начальника районного відділення поліції. Керівник регулярно отримував гроші за "кришування" незаконного розповсюдження наркотичних засобів на території ввіреного йому району. Вилучено гроші, зброю та спецобладнання. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Національної поліції України.

До своєї схеми начальник відділення поліції долучив свого заступника та старшого оперуповноваженого. Ті, в свою чергу, безпосередньо контролювали виготовлення та розповсюдження наркотиків підконтрольними «кримінальними елементами». Особи, які займалися виробництвом та реалізацією заборонених речовин, не мали жодних перешкод для своєї злочинної діяльності.

Крім того, оперативник особисто займався продажем наркотичних засобів. Від такої продуманої схеми поліцейські отримували щомісячно чималі прибутки. Тільки з однієї «підконтрольної» особи керівник підрозділу поліції щомісячно отримував 5 тисяч гривень. На даний час співробітниками внутрішньої безпеки встановлено більше 10 таких осіб. Також правоохоронці отримували відсотки від загального незаконного обігу наркотичних засобів на території району.

За даним фактом прокуратурою Дніпропетровської області розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо кваліфікації дій правоохоронців, пов’язаних з виконанням ним службових обов’язків.

Під час обшуків у керівника територіального підрозділу поліції вилучено 4 тисячі доларів США, предмет за зовнішніми ознаками схожий на гранату «Ф-1» з запалом, пістолет для відстрілу патронів травматичної дії, 8 патронів до травматичного пістолета калібру 9 мм. У оперуповноваженого – 5 одиниць холодної зброї (ножі, шаблі), грошові кошти в різній валюті.

Крім того, в осіб, які займалися незаконним виготовленням, зберіганням та розповсюдженням наркотичних засобів і яких «кришували» затримані, правоохоронцями вилучено:

– прилад для придушення GSM-сигналів,

– аудіо-відео-записуючі пристрої,

– 5 предметів, виконаних у вигляді пластин з жовтого металу, схожих на кліше для виготовлення грошових знаків США (1, 2, 10, 20 і 100 доларів США),

– велику кількість зброї, схожої на автомати, кулемет, гранатомет, револьвери, гранати «Ф-1», «РГД-5», запал до гранати УЗРГМ-2 та 1 граната часів Другої світової війни, димові шашки.

"Затриманих перевірять на причетність і до інших злочинів. А ми працюємо далі", – підкреслила Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...