"За 50 злотих": Іноземець хотів незаконно вивезти українську дитину

У підсумку іноземця затримали за спробу дачі хабара.

На кордоні з Польщею. Фото: varianty.lviv.ua.

У пункті пропуску "Шегині", що на Львівщині, 37-річний громадянин Польщі намагався незаконно вивезти свого сина – малолітнього громадянина України. Як повідомляє Державна прикордонна служба, поляк на паспортний контроль надав нотаріально завірену заяву матері хлопця, що є громадянкою України. Новину передають Патріоти України.

До слова, в документі зазначалося, що жінка надавала дозвіл на вивезення сина за кордон, щоправда термін дії заяви закінчився ще у 2015 році. Прикордонники повідомили про це польському громадянинові та попередили, що не пропустять дитину через державний кордон.

Громадянин не погодився із таким рішенням прикордонників і запропонував інспектору якимось чином домовитись і все ж таки незаконно випустити хлопця з України. Свої прохання він вирішив "підкріпити" грошовою винагородою, на що натякнув прикордоннику. "Громадянина було попереджено про можливу відповідальність за дачу хабара службові особі, на що він не зважив, а дістав кошти у сумі 50 польських злотих та спробував "презентувати" їх військовослужбовцю", – розповіли українські прикордонники.

У підсумку іноземця затримали за спробу дачі хабара. Крім того, всі злочинні дії було зафіксовано. Також прикордонники направили повідомлення працівникам Нацполіції про виявлення ознак кримінального правопорушення за статтею 369 ККУ "Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі". Наразі відбувається з’ясування обставин.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...