"За блискучу диверсію їх варто нагородити": Волонтер розповів, як "високопосадовці" "ЛДНР" знищили "оборонку" терористів

На даний момент більшість "оборонних заводів" терористів порізана на металобрухт, а що було цінного — вивезено у Росію.

Техніку у "ЛДНР" ремонтувати майже нікому та ніде. Фото: соцмережі.

У "ДНР" є спецгрупа "Ліга", яка виявила факт планомірного руйнування і розкрадання 17 заводів ВПК на території окремих районів Донецької та Луганської областей, а також причетність до даного злочину деяких високопоставлених осіб. Про це з посиланням на "крота" в МДБ ОРДЛО, виведеного на "велику землю", повідомляє журналіст і волонтер Родіон Шовкошитний на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Було так. Указом Захарченко (№154 від 22. 04.15). було створено республіканський центр науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт (РЦ) ДНР. Цей РЦ і ввірені йому 17 підприємств, виготовляли високоліквідну військову продукцію:

— портативні установки РСЗВ "Град"

— вибухові речовини

— стрілецьке озброєння

— холодну зброю

— бронежилети 6-го класу

— апарати Єлізарова

— снайперські гвинтівки великого калібру

— гранатомети

— прилади безшумної стрільби

— навісне обладнання на стрілецьку зброю

— приклади і рамки Пікатіні

— пістолети

— кулемети

— ДТК

— всі види бойових пружин

— магазини для стрілецького озброєння.

На всю продукцію виготовлено конструкторську документацію та оснащення.

Так само РЦ і підприємствами робилися капітальні ремонти всіх видів озброєння і бронетехніки, в тому числі, нарізка каналів стволів. Крім ремонтних робіт, виконувалися роботи з модернізації озброєння і боєприпасів, в тому числі і дистанційне розмінування, підвищення ресурсу стволів в рази, виготовлення затворів автоматів Калашникова, спец.інструментів для бронетехніки, конструкторських програм для обробних центрів.

Директором даного центру призначили начальника військово-технічного відділу однієї з бригади ополчення, донеччанина, полковника Суздальцева Ігоря Вікторовича (позивний "Професор"). До окупації від був військовим пенсіонером, служив в МОУ, чи в ГШ. Розробляв військову техніку. Потім працював в металургії . Має кілька патентів. Шукав роботу з кінця 12 року з з/п у 8 тисяч гривень. І з окупацією вирішив піти служити до терористів.

Суздальцев сформував команду, яка, як стверджує джерело, "запобігла розкраданню центру та відданих в оперативне управління підприємств ВПК, зберегла кадри, архіви і технології, створила збройову майстерню, підготувала програми запуску підприємств для виконання держ. оборони замовлення".

Здавалося б — все, тремти хунто! От воно! Команда створила більше 50 секретних розробок. Ще трохи і "На Львів". Але нє. Із травня 2015 їм перекрили фінансування. Зарплатню перестали платити з серпня 2015. У вересні діяльність РЦ була повністю паралізована наглядовою радою (НР), яку організував Тимофєєв Олександр Юрійович (позивний "Ташкент").

Тимофєєв це таке гі*но, яке займається контрабандою з ОРДО на Україну, а також реалізацією в ОРДО контрафакту з України, Росії, Придністров'я, Китаю, Біларусі. Ще він "депутат" "ДНР", "міністр доходів і зборів" "ДНР" і рейдер в особливо великих масштабах.

Цей Тимофєєв поставив на голову НР киянина Меркулова. Наглядова рада паралізувала роботу центру та всіх його підприємств ВПК і банально, пробачте, спи*дила інформацію про ті самі секретні розробки центру. Куди ділися секретні розробки — не ясно. Але спецзагін МДБ "ДНР" "Ліга" не може доповісти керівництву, що там було банальна класична крадіжка. Адже вони мають боронити ОРДО від найкращих спецслужб світу. То ж на стіл керівнику пішов доклад, що спецразробки були поцуплені агентами СБУ (Меркулов передав), МІ-6 і звичайно ж Моссаду (без Моссаду ніяк). А щоб було достовірніше, написали, що ці служби випередили колег з Польщі, Німеччини і Франції. При цьому сам Меркулов, при свідках, неодноразово висловлювався про те, що дуже скоро, а саме в грудні 2015 року в Донецьк увійдуть ЗСУ і саме перед Україною весь колектив центру і заводів, буде відповідати за всією суворістю закону.

В жовтні "Ташкент" і Меркулов запустили схему банкрутства РЦ, а через нього і всіх переданих йому підприємств. Разом з тим, виявилося, що бабла в Центрі не бачили не через перекриття фінансування, а просто його старанно цупили фін директор Галіулін Леонід та глав.бух Кравець Світлана, які були в змові з "Ташкентом" та Меркуловим. за 4 місяці вони вкрали 8 млн грн.

А ще вони встигли вкрасти в Інституті кольорових металів: золота (кілограми на місяць), міді (сотні кг на місяць), неліквіди (паладій, алюміній, мідь, срібло, обладнання, прилади, автотранспорту, оргтехніку, камери відеоспостереження, архівну документацію).

Всі матеріали були передані в УБОЗ ОРДО якомусь Дмитрику, а також секретарю Альбіні з приймальні Захарченка. Офіційно з супровідними документами. Відповіді за цими документами немає й по сьогоднішній день (станом на середину жовтня цього року).

Своїми діями "Ташкент", Меркулов та Галіулін з Кравець підвели РЦ і ввірених йому 17 підприємств ВПК ОРДО до заздалегідь продуманого банкрутства. Оціночна вартість вивезеної "Ташкентом" і його людьми продукції обчислюється приблизно в 20 мільйонів грн. Далі цитата з того звіту "Ліги" до фсбешніка "Мангуста", який перехопив "кріт" Центру "Миротворця":

"Из-за доведения до банкротства, РЦ и 17 заводов ВПК не смогли обеспечивать себя материально, приносить огромную прибыль ДНР, а также погасить задолженность по выплате возвратной финансовой помощи торговому дому "Уголь Донбасса" в кратчайшие сроки.

Со своей стороны мы просим, от лица жителей Донбасса (при необходимости соберем тысячи подписей), срочно обратить внимание на данные объекты. Не допустить разбазаривания и не позволить исчезнуть военно-промышленному комплексу "ДНР".

Также просим, назначить куратора от РФ, знающего ВПК, способного и желающего отстаивать интересы данного ВПК, на должном уровне. Ликвидация ВПК Донбасса будет являться угрозообразующим фактором для всего "ЛДНР", что является основными интересами и задачами властей Киева и США в данном регионе в условиях вооруженного конфликта. Указанные обстоятельства также являются угрозой для интересов и безопасности РФ в указанном регионе".

Не знали хлопці з "Ліги", що всім по**й на них, їхній звіт і ці заводи. На даний момент більшість цих заводів порізана на металобрухт, а що було цінного — вивезено у Росію. Не знав Суздальцев, що насправді "на Львов" ніхто йти не збирався, що вся бравада Захарченка — то лиш для фільмів журналістів.

Суздальцева, до речі, потім відвезли "на подвал". Відомостей про його теперішнє місце перебування нема. Керівника "Ліги" "Багіру" виперли в Москву, кілька її членів переховуються в ОРДО, один таксує в Воронежі, інший ховається від кримінального переслідування в Москві.

А от "Ташкента", Меркулова, Галіуліна та Кравець, за таку блискучу диверсію, варто представити до нагород від Міністерства оборони України. Дати дві медалі і дві грамоти. Щоб вони теж між собою перегризлися", — резюмує Родіон Шовкошитний.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...