За втрачені позиції в зоні АТО терористи намагаються відомстити грузинському легіону (відео)

​Вірні друзі України кажуть, що в окупантів немає шансів засмутити їх у свято.

Ілюстрація:www.ispc.org.ua

У новорічні дні старого юліанського календаря бойовики активізувалися в зоні проведення АТО та обстріляли позиції українських військ близько 60 разів. Ворогом була використана важка артилерія, а також проведено піхотні атаки на опорники ЗСУ. Про це йдеться в сюжеті ТСН, інформують Патріоти України.

ДРГ противника намагалися підійти ближче до позицій українських військових напередодні ввечір, однак внаслідок бойового зіткнення цей план провалився. За даними штабу АТО, було поранено одного з нападників, унаслідок чого він помер, а тіло з поля бою забрали військові ЗСУ.

Поблизу Авдіївки відбувалися жваві перестрілки з мінометів, гранатометів і кулеметів, а на Світлодарській дузі по Троїцькому та Новозванівці ворог стріляв зі 122 та 152 калібрів — це важка артилерія.

"Судячи по вхідному, прилетіло з боку Первомайська. Перельот — ось перша хата, 50 метрів перелетіло. Люди в сорочках народилися. Якщо така попаде в хату — від хати нічого не залишиться", - прокоментував наслідки обстрілу боєць 25 батальйону Анатолій Адамовський. Спокою на передовій бойовики не дають і грузинському легіону, який також воює поблизу Світлодарської дуги.

Там постійно чути і вибухи і кулеметні черги. Хлопці розповідають, що бойовики їм мстяться за відбиті минулого місяця висоти, але грузини бойового духу попри постійні обстріли не втрачають. "Вони намагаються відбити свої позиції і нам нанести якийсь урон у ці святкові дні, щоби нам погано було. Але вони цього не дочекаються, нам не буде погано", - запевник заступник командира грузинського легіону Зураб.

Настрій грузинам піднімають волонтери, які привезли на передову кутю, різні смаколики та заспівали разом із фронтовиками Гімн України та грузинські пісні. В укритті панувала справжня святкова атмосфера.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...