За золото й душу, і зв'язок: СБУ викрила в Києві українського оператора, що обслуговував "ЛНР"

320 тисяч доларів США, один мільйон гривень та понад п’ять кілограмів золота у злитках - "подарунок" від терористів.

Український оператор зв`язку обслуговував терористів "ЛНР". Фото depo.ua

СБУ викрили у Києві механізм надання керівниками одного з операторів телекомунікацій магістральних каналів зв’язку для користування представникам "міністерства зв`язку "ЛНР". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-центр СБУ.

"Правоохоронці задокументували передачу приватній особі у безоплатне користування сегменту мережі оператора, яка залишилася на тимчасово окупованій терористами території Луганщини. За "збігом обставин" цей чоловік виявився керівником незаконного оператора стільникового зв’язку терористів "Луганські комунікації", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що саме "Лугаком" використовував волоконно-оптичні лінії зв’язку для власних потреб. Співробітники спецслужби встановили, що управління сегментом мережі "ЛНР" здійснювалося з техмайданчика українського оператора.

Повідомляється, що під час обшуків в офісах оператора в Києві та Харкові та за місцем проживання топ-менеджерів правоохоронці виявили оригінали договорів, які підтверджують домовленості керівництва української телекомунікаційної компанії із представниками окупантського оператора стільникового зв’язку "Лугакома".

Український оператор зв`язку обслуговував терористів "ЛНР": ті платили золотом (ФОТО) - фото 2

Український оператор зв`язку обслуговував терористів "ЛНР": ті платили золотом (ФОТО) - фото 3

Український оператор зв`язку обслуговував терористів "ЛНР": ті платили золотом (ФОТО) - фото 4

"У них, зокрема, "прописані" зобов’язання із безперебійного функціонування мережевого обладнання та охорони технічних приміщень. У зловмисників також вилучено понад 320 тисяч доларів США, один мільйон гривень та понад п’ять кілограмів золота у злитках", – повідомляють у СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 та ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...