Загадкові тунелі під Дніпром: У мережу виклали вражаючі знімки, зроблені з висоти

Ідея побудувати тунелі була викликана військовою необхідністю - два залізничних мости, що з'єднують береги Дніпра, у разі війни можна було легко зруйнувати авіацією.

Вхід у загадковий тунель. Фото: соцмережі.

Загадкові тунелі під Дніпром в Києві викликають різні суперечки, породжуючи безліч легенд. До речі, вид вони мають не менш містичний. Чарівні знімки опублікували в групі Dronarium Україна в соціальній мережі Facebook, передають Патріоти України.

Фото зроблені з висоти пташиного польоту і виглядають дійсно дуже цікаво. "Ми ж покажемо вам тунель зверху. Завжди хотілося побачити, куди він йде, чи не так? До речі, взимку особливо красивий Жуків острів і ось вам ще одна причина прогулятися на вихідних", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, що будівництво проводилося протягом 1938 -1941 років, здача в експлуатацію планувалася на 1944 рік. Ідея побудувати тунелі була викликана військовою необхідністю - два залізничних мости, що з'єднують береги Дніпра, у разі війни можна було легко зруйнувати авіацією, перервавши підвіз боєприпасів і поповнень для частин, що обороняли Київ. Все здійснювалося в умовах повної секретності.



Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...