Загострення на Донбасі: В МЗС України звинуватили РФ у зриві "хлібного перемир'я"

"Лише за три дні 18-20 липня Україна втратила 11 військовослужбовців, поранення отримали 15 військовослужбовців та двоє цивільних, наголосили у відомстві.

Ілюстрація:http://vgolos.com.ua

Україна вважає загострення ситуації на Донбасі свідомим зривом "хлібного перемир'я" з боку Росії та підтримуваних нею бойовиків та висловлює рішучий протест. Про це йдеться в заяві МЗС України, оприлюдненій прес-службою відомства, передають Патріоти України.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з активізацією агресивних дій Росії на Донбасі та інтенсивними атаками і обстрілами з боку російських гібридних військ, у тому числі з використанням танків, самохідних артилерійських установок, реактивної артилерії та мінометів", - йдеться в заяві.

Наголошується, що особливе занепокоєння викликає пошкодження житлового будинку у місті Красногорівка (Донецька область), а також напад російської диверсійної групи в районі цього міста 20 липня.

"Лише за три дні 18-20 липня Україна втратила 11 військовослужбовців, поранення отримали 15 військовослужбовців та двоє цивільних. Вчергове змушені констатувати, що діями своїх військових у зоні розпочатого Росією міжнародного збройного конфлікту на Донбасі, а також провокаційними і агресивними заявами своїх маріонеткових структур Кремль свідомо підриває процес мирного врегулювання на основі Мінських домовленостей", - зазначає МЗС.

Україна вимагає від РФ негайно припинити збройні провокації, що збільшують кількість жертв та руйнування інфраструктури регіону, та розпочати добросовісно та повною мірою виконувати власні зобов’язання за Мінськими домовленостями.

"Очікуємо від міжнародного співтовариства, зокрема наших партнерів, які залучені до процесу мирного врегулювання, чіткої реакції у відповідь на агресивні дії російських гібридних військ на Донбасі та посилення тиску на РФ з метою їхнього негайного припинення", - додали українські дипломати.

За погодженою у Мінську домовленістю в межах Тристоронньої контактної групи, "хлібне перемир’я" мало тривати з 24 червня по 31 серпня.

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг заявив 30 червня, що "хлібне перемир’я" у зоні АТО не діє.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...