Загроза національній безпеці: Нардеп заявив про співпрацю "Укроборонпрому" із російськими банками

Серед банків, які надають послуги українським держструктурам, – "Сбербанк", "Промінвестбанк", "Альфа-Банк", "БМ Банк", "ВТБ Банк".

Віталій Купрій. Фото: dpchas.com.ua.

Народний депутат з партії "УКРОП" Віталій Купрій оприлюднив список українських державних підприємств та установ, які користуються послугами російських банків. Інформацію нардеп виклав на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Зокрема, у списку вказані державні гіганти "Укрзалізниця", "Укренерго", "Адміністрація морських портів України", "Державне космічне агентство України", ряд вугільних підприємств і структури "Укроборонпрому". Фігуранти переліку обслуговуються в банках, контрольованих Росією, мають у них зарплатні проекти, відкриті рахунки і кошти на них, кредитні лінії та заборгованості.

Серед банків, які надають послуги українським держструктурам, – "Сбербанк", "Промінвестбанк", "Альфа-Банк", "БМ Банк", "ВТБ Банк". "Це не тільки робить залежними від агресора наші державні компанії, але і створює справжню загрозу національній безпеці України", – наголосив Купрій.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...