Загибель MH17: журналіст розповів, про що "забули" в Нідерландах

Голландські експерти утрималися робити будь-які висновки про активні бойові дії, які вели на Донбасі російські війська в той період.

Останки збитого "Боїнга" на Донбасі під час звіту комісії. Ілюстрація:www.depo.ua

У технічній доповіді Нідерландів про причини катастрофи збитого на Донбасі в 2014 році малайзійського Boeing-777 немає даних про присутність на сході України російських військ. Про це написав журналіст Антон Павлушко у своїй статті для InformNapalm, інформують Патріоти України.

За його словами, голландські експерти утрималися робити будь-які висновки про активні бойові дії, які вели на Донбасі російські війська в той період. Також Павлушко нагадав про загибель українського Ан-26, який був збитий окупантами незадовго до знищення авіарейсу MH17.

Як підтвердження автор навів дані, зібрані в ході копіткого розслідування найгучнішої авіакатастрофи в 21 сторіччі.

"За кілька днів до падіння MH17 російський "БУК" зайшов на територію України з боку російського військового аеропорту Міллерово. Після цього БУК попрямував на Західну околицю Донецька.

Звідти він був перекинутий під Торез, в район селища Первомайське. При цьому екіпаж переплутав два поруч розташованих населених пункти з майже ідентичною назвою - у підсумку при ухваленні рішення на стрілянину це коштувало екіпажу кілька дорогоцінних секунд", - йдеться в тексті.

Павлушко зазначив, що ділянка під Торезом в районі Первомайського була обрана росіянами не випадково - звідси можна було контролювати небо над притиснутим до кордону угрупованням українських військ. Також ця ділянка перебувала на можливому маршруті для української військово-транспортної авіації Мелітополь - Луганськ.

"Тут росіяни чекали якийсь український транспортник. Вони знали, коли він буде летіти і що це буде за літак. Не дарма відразу після пуску від сепаратистів пішла інформація про збитий український Ан-26.

Для того, щоб "розчистити" небо для своєї ППО і не сплутати український військовий Ан-26 / Іл-76 з цивільним літаком, був скасований як мінімум один рейс Баку-Київ (і автоматично Київ-Баку). У росіян був точний час прольоту українського літака і маршрут", - написав Павлушко.

"Можливо, у вирішальний момент український літак так і не з'явився. Підсвічування та інформаційний супровід забезпечував військовий аеродром Міллерово або російські частини ППО на українсько-російському кордоні. І тут в квадраті з'являється малайзійський Boeing-777 - мало не звідти, звідки чекали, плюс екіпаж став трохи не там, де планувалося. Але було завдання збивати, і літак збили", - описав хід подій в той фатальний день журналіст.

"Проаналізували вихідні дані радарів і про всяк випадок вирішили нічого не передавати в голландську прокуратуру. Дані російських систем ППО показали повну картину участі Росії в цьому вбивстві. Але ні про аеродром у Міллерово, ні про російські частини ППО або Ан-26 в голландському (звіті - ред.) так і не згадали ...", - написав автор.

"Найжахливіше в цій версії, що вона дуже схожа на правду", - додав Павлушко.

Нагадаємо, родичі жертв авіакатастрофи на Донбасі вимагають оприлюднити знімки з радарів в день загибелі літака.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...