Загинули через пряме влучання міни: У штабі АТО повідомили про втрати ЗСУ на Донбасі

Окупаційні війська розпочали активно використовувати артилерію, зокрема ті її системи, застосування яких суворо заборонене Мінськими угодами.

На околицях Павлополя. Фото: соцмережі.

Штаб АТО повідомив про втрати Збройних сил України у боях з російськими окупантами. Новину передають Патріоти України.

В результаті ворожих мінометних обстрілів загинули чотири військовослужбовці ЗС України, з них троє – внаслідок прямого влучання міни, – йдеться у повідомленні. Окрім того, четверо військових зазнали вогнепальних поранень різного ступеня важкості, ще троє отримали бойові травмування.

Зазначається, що з настанням сутінок окупаційні війська розпочали активно використовувати артилерію, зокрема ті її системи, застосування яких суворо заборонене Мінськими угодами. Всього минулої доби НЗФ 73 рази били по позиціях ЗС України. Зокрема, терористи обстріляли опорні пункти сил АТО на підступах до Красногорівки зі ствольної артилерії калібру 122 мм та зі 120-мм мінометів.

Поблизу Чермалика окупанти застосували переносні версії реактивних систем залпового вогню. Також укріплення в районі Красногорівки, Мар’їнки, Славного, Гнутового, Талаківки, Водяного, Широкиного та Чермалика неодноразово потрапляли під вогонь противника з гранатометів та стрілецької зброї, час від часу – під обстріли з 82-мм мінометів.

Ввечері найгарячіше було поблизу Павлополя. Там окупаційна армія, використовуючи міномети калібру 82-мм, озброєння БМП, гранатомети різних модифікацій та інше піхотне озброєння, здійснила цілу низку щільних обстрілів укріплень сил АТО.

На донецькому напрямку окупанти впродовж дня продовжували обстрілювати зі 120-мм й 82-мм мінометів українських захисників, котрі тримають оборону у передмісті Авдіївки.

Ввечері щільність та інтенсивність ворожого вогню там суттєво зросли. До опівночі вибухи мін та гранат, які прилітали з боку противника, майже не вщухали. З такого ж озброєння ворожі обстріли були зафіксовані поблизу Верхньоторецького, Кам’янки, Троїцького та Луганського. Менш потужні збройні провокації також були помічені поблизу Зайцевого, Опитного, Невельського та Новгородського, де бандформування неодноразово били по позиціях українських захисників з гранатометів та стрілецької зброї, на окремих ділянках – з 82-мм міномету. Всього на цьому напрямку найманці здійснили 21 обстріл наших позицій.

Також у районі Кримського велися обстріли зі ствольної артилерії калібрів 122 й 152 мм, а також з піхотного озброєння. Окрім того, ворожі мінометні обстріли невисокої інтенсивності були зафіксовані в районі Попасної, Новоолександрівки та Троїцького. Неподалік Новозванівки бандити вели вогонь з озброєння БМП.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...