Загинув на Великдень: ЗМІ повідомили ім'я бійця АТО, тіло якого через тиждень повернули терористи "ДНР"

Загиблому було 50 років, він заступником комвзводу зі складу 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені короля Данила.

Володимир Майборода.Фото:novynarnia.com

Зниклого безвісти під час виконання бойових завдань 8 квітня на лінії розмежування сторін в районі АТО військовослужбовця Збройних сил звали Володимир Майборода. Про це стало відомо Новинарні, інформують Патріоти України.

Побратими загиблого розповіли, що загиблому було 50 років, він був прапорщиком, розвідником, заступником командира взводу зі складу 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені короля Данила.

Володимир Майборода народився 9 липня 1967 року. Школу закінчив у селі Переможне Якимівського району Запорізької області. Мешкав у Мелітополі.

Майборода з початку АТО був бійцем батальйону Нацгвардії «Донбас», мав на собі футболку «донбасівця» і звичну «горку» на останньому бойовому завданні.

Напередодні офіційні онлайн-ресурси так званої «ДНР» повідомили, що в морг на території ОРДО було доправлено тіло загиблого прапорщика Майбороди. Бойовики евакуювали його на свій бік 13 квітня.

Фото з сепаратистських ресурсівПрес-служба «міноборони ДНР» традиційно заявила, що українська сторона зазнала втрат «в результаті невдалої спроби проникнення ДРГ в районі Зайцевого», і тоді, на Великдень 8 квітня, втрати ЗСУ нібито становили дві особи вбитими та три пораненими. Одного нібито залишили при відході. Водночас джерела видання повідомили, що замкомвзводу ніхто не кидав – «за ним повертались двічі, але не знайшли».

«Тільки він був зниклим, всі інші вийшли з бою цілими», – зазначив співрозмовник, який добре знав полеглого. Натомість під час того «контакту» було знищено двох бойовиків.

Раніше сьогодні стало відомо, що представники російсько-окупаційних військ передали українській стороні тіло загиблого військовослужбовця Збройних сил України, який зник безвісти 8 квітня під час виконання бойових завдань на лінії розмежування сторін.

Як відомо, 8 квітня, неділя, було свято Великодня. За підсумками того дня штаб АТО повідомляв, що внаслідок бойових дій п’ятеро українських воїнів отримали поранення. При цьому про бої під Зайцевим не йшлося.

Бойові безповоротні втрати ЗСУ за першу половину квітня становлять дві особи – крім Володимира Майбороди, під Пісками від кулі снайпера загинув Денис Начосний.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...