Заявив, що "покаявся": В Ужгороді за сепаратизм умовно засудили адміністратора групи у Facebook

З 2014 року чоловік публікував у групі в соцмережі статті та зображення із закликами до відділення Закарпаття.

Житель Закарпаття займався антиукраїнською агітацією. Ілюстрація: соцмережі.

Ужгородський міськрайонний суд засудив на три роки умовно адміністратора групи «Karpatalja nem Ukrajna» («Закарпаття не Україна»), за сепаратизм. Чоловік закликав до від’єднання Закарпаття від України і перехід під юрисдикцію Угорщини. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на “Громадське“.

Зазначається, що чоловік, перебуваючи у Будапешті, поширював у групі матеріали, що містять публічні заклики до невизначеного кола осіб (переважно етнічних угорців, що проживають на території України) до зміни меж території та державного кордону. З 2014 року чоловік публікував у групі статті та зображення із закликами до відділення Закарпаття, зокрема карти Угорщини із домальованою Закарпатською областю.

Окрім цього він закликав до проведення референдуму з питанням про відділення Закарпаття від України. У матеріалах справи також згадали ефір російської передачі «Вести» на пропагандистському каналі «Россия 1», під час якого засуджений заявив, що «потрібно боротися, аби звільнити Закарпаття від української влади».

Під час судового засідання чоловік визнав провину і попросив суддю затвердити угоду із прокурором, за якою замість п’ять років ув’язнення перебачається покарання три роки умовно. Суддя погодився на угоду. Овинувачений окрім іншого має сплатити понад 14 тисяч гривень за проведення експертиз.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...