Захищаючи Україну: За добу на Донбасі загинуло двоє військових (карта АТО)

Один з бійців загинув від поранень під час обстрілу терористів, а офіцера поліції підступно вбив снайпер, коли той намагався врятувати поранену жінку.

У Майорську. Фото: соцмережі.

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загинуло двоє українських військовослужбовців. Про це повідомив прес-секретар адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляється на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України, передають Патріоти України.

Найгарячіше було на околицях Горлівки. Зокрема, в районі Зайцевого та Майорська бойовики застосували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети. Поблизу Новгородського зафіксовані провокації з залученням бронетехніки – стріляли з БМП і танку, а також зі 82-мм міномету, які заборонені Мінськими домовленостями.

Ще більш на захід від Горлівки, біля села Троїцького, працював ворожий снайпер. Неспокійно було й в районі Донецького аеропорту, зокрема біля Авдіївки, Пісок і Опитного. Бандформування здійснили кілька провокацій з застосуванням стрілецької зброї і гранатометів, а біля Опитного зафіксований ще один снайперський обстріл.

На Маріупольському напрямку зафіксована одна збройна провокація неподалік від Мар’їнки. За минулу добу внаслідок бойових дій двоє наших воїнів загинули в районі Майорська, жоден не був поранений. Один із загиблих – військовослужбовець, який отримав тяжкі осколкові поранення.

Другий – капітан поліції. Він урятував мирних мешканців, які стали заручниками підступної тактики бойовиків з обстрілів житлових будівель. Під вогонь потрапив цивільний автомобіль внаслідок чого була поранена місцева жінка. Поліцейський зробив усе можливе, щоб вивести машину з лінії вогню. Порятунок невинних людей, які стали заручниками кричущих злочинів бойовиків, коштував воїну життя.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...