Захистити Софію Київську: Кличко вимагає знести ряд поверхів скандальної новобудови у буферній зоні пам'ятки ЮНЕСКО

Мер вимагає від забудовника зниження поверховості будівлі до гранично дозволеної в цій зоні – 27 м.

Софія Київська. Фото: mydim.ua.

Мер Києва Віталій Кличко вимагає від забудовника житлового комплексу Fresco Sofia на вулиці Гончара, 17-23 у буферній зоні національного заповідника "Софія Київська" знизити поверховість будинку відповідно до містобудівних норм. Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу КМДА, передають Патріоти України.

"Дотримуючись законодавства щодо будівництва у буферній зоні Софії, міська влада скористається сценарієм, який був втілений у Десятинному провулку. Тобто вимагає від забудовника зниження поверховості будівлі до гранично дозволеної в цій зоні – 27 м, згідно з містобудівними умовами", – сказав Кличко.

Він додав, що переговори з забудовником із цього приводу тривають. "Якщо забудовник у добровільному порядку не виконає цю вимогу, у Київради є важелі, аби змусити його це зробити, – так, як було з висотною будівлею у Десятинному провулку", - наголосили у Кличка.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...