​Залишилось дізнатись, де вкрадені мільярди: Самогубство екс-заступник голови "Нафтогазу", деякі подробиці

Людина, котра при наближенні співробітників прокуратури вирішила вкоротити собі життя, мусила мати дуже вагомі підстави, навіть якщо у розшуку. Адже ще жодного високопосадовця попереднього режиму наразі не вдалось посадити за корупцію чи іншими статтями.

Геннадій Юр’єв

Патріоти України вже писали, що сьогодні у Вінницькій області в одному з приватних будинків вчинив самогубство колишній заступник глави НАК "Нафтогаз України" Геннадій Юр'єв. Ще трьох його колег вдалося затримати. 63-річний чоловік нібито застрелився сам за кілька хвилин до затримання. Біля тіла знайшли мисливський карабін.

"Це сталося в Тиврівському районі Вінницької області, в якому населеному пункті - нам не кажуть. Адже затримання співробітниками військової прокуратури", - розповідають в обласній поліції.

Геннадій Юр’єв закінчив Донецький політехнічний інститут. У 2003-05 роках обіймав посаду заступника генерального директора “Укргазвидобування”. З 2007 року перебував на посаді директора департаменту капітальних вкладень і внутрішніх інвестицій “Нафтогазу-України”. Призначений заступником голови “Нафтогазу” з 2010 до березня 2014 го, потім був звільнений "за власним бажанням".

Через кілька днів Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження проти екс-керівника "Нафтогазу" Євгена Бакуліна, його заступника Геннадія Юр'єва і глави департаменту реалізації газу цього держпідприємства Валентина Франчука.

Чиновників підозрювали у зловживанні службовим становищем, що завдало збитків державі на 1,948 млрд грн. Юр'єв знаходився в розшуку з 31 березня 2014 року. На сайті МВС він досі числиться в базі осіб, які переховуються від органів влади. Місцем зникнення значиться місто Київ. За "привласнення, розтрату майна шляхом зловживання службовим становищем" Юр'єву загрожувало до 12 років ув'язнення.

Джерело

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...