Замахнулись на скрепи: Російська православна церква за кордоном закликала прибрати Леніна з Красної площі

Фактично РПЦЗ закликала провести не тільки у Москві, а й по усій території Росії, декомунізацію.

РПЦЗ закликала прибрати Леніна з Красної площі. Ілюстрація: Тонкости туризма.

Російська православна церква за кордоном (РПЦЗ) закликала прибрати тіло революціонера і одного з організаторів Жовтневої революції 1917 року Володимира Леніна з Червоної площі. Про це йдеться в заяві Архієрейського синоду з нагоди 100-ої річниці подій, пов'язаних з революцією в Росії, передають Патріоти України.

Росіянам необхідно осмислити свою історію і зрозуміти причини, через які "на Росію випали важкі випробування", вважають священики РПЦЗ. "Одним из символов примирения русского народа с Господом могло бы служить освобождение Красной площади от останков главного гонителя и мучителя XX века и сокрушение поставленных ему памятников", – йдеться у заяві.

Більш того, таким же чином потрібно вчинити і з назвою міст, областей, вулиць, які до сьогоднішнього дня позбавлені своїх історичних назв, вважають в Російській зарубіжній церкві. У заяві також говориться, що цькування Росії, яке нібито подібне до сьогоднішнього, з боку "західної цивілізації" існувало і раніше.

"Миру была ненавистна Российская империя, наследница святой православной Руси. Ни верность союзническому долгу, ни всегдашняя готовность русских государей к сотрудничеству не помогали. Характерно высказывание знаменитого британского политического деятеля лорда Палмерстона: "Как трудно жить на свете, когда с Россией никто не воюет". Высказывание это относится к середине ХIХ века, но, к сожалению, так и не было услышано", - йдеться в заяві Архієрейського синоду РПЦЗ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...