"Запретить "Бременские музыканты". Там одного ла-ла-ла на 3 года условно!": Соцмережі підірвав "закон про велич президента РФ"

Старий закон про захист честі і гідності президента СРСР, на який рекомендують спиратися при розробці нового, передбачав за "нанесення шкоди честі та гідності президента СРСР" позбавлення волі до трьох років, з використанням ЗМІ - до шести років.

В РФ буде офіційно заборонено "ображати президента". Фото: www.putinhuylo.info.

У російській Держдумі готується законопроект про "захист честі і гідності президента РФ". Про це пишуть "Известия", передають Патріоти України.

Автор ідеї депутат Роман Худяков орієнтувався, за його словами, на закон 1990 року "Про захист честі і гідності президента СРСР". Приводом, що підштовхнув депутата до створення законопроекту, послужило його знайомство з рядом відеороликів, що містять прямі образи на адресу президента Росії, які він виявив в YouTube.

Крім підготовки закону, Худяков звернувся до генпрокурора Юрія Чайки і глави Слідчого комітету РФ Олександра Бастрикіна з проханням порушити кримінальну справу за фактом розміщення у мережі роликів, які його обурили. За словами російського депутата, подібний контент безпосередньо підпадає під дію ст. 319 КК РФ "Образа представника влади".

Сьогодні в РФ образи будь-якого чиновника, в тому числі і президента країни, підпадають під загальну ст. 319 КК РФ, яка передбачає різні покарання, аж до одного року виправних робіт. Худяков пропонує карати за образи саме на адресу глави держави, тобто не громадянина, а саме інституту президента, для чого ввести окрему статтю з більш жорстким покаранням. Старий закон про захист честі і гідності президента СРСР, на який посилається Худяков, передбачав за "нанесення шкоди честі та гідності президента СРСР" позбавлення волі до трьох років, з використанням ЗМІ - до шести років.

"С добрым утром, русские люди! Наша главная ценность будет под надежной защитой!" — з іронією коментують цей законопроект на сторінці Роисся 24 в Facebook. "Присоединюсь, и, пока можно, напомню, что он — Х**ЛО", "Еще богатая идея. Рекомендую госдуме прислушаться - идеи о выборах президента, саму мысль о том, что президентом может быть кто-либо, кроме Владимира Владимировича, — считать оскорблением президента. Со всеми вытекающими", "Запретить "Бременские музыканты". Там одного ла-ла-ла на 3 года условно!" — коментують інші користувачі Facebook.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...