"Заради чого з Чукотки перся на Донбас?": Під Донецьком убитий товариш по службі ГРУшників Александрова і Єрофєєва (фото)

Молодий чоловік намагався повідомити матері, де знаходиться. Цікаво, що, не кажучи про своє місцезнаходження відкрито, у якості паперу для листа він вибрав бланк з українським текстом.​

Володимир Горностаєв зник на Донбасі. Фото: соцмережі.

Відома російська правозахисниця Олена Васильєва розповіла про новий випадок загибелі російського військового в окупованому Донбасі. Ідентифікувати особу загиблого вдалося по карті Сбербанку, батьки "іхтамнєта" і поліція розшукували чоловіка як безвісти зниклого. Про це Васильєва написала в своєму блозі, передають Патріоти України.

Тіло загиблого військового знайшли українці. Вони і повідомили правозахисниці номер виявленої серед речей убитого карти Сбербанку, за допомогою якої з'ясувалося, що в Донбасі під час бою було вбито Володимира Горностаєва з Чукотки. У соціальній мережі було нескладно знайти орієнтування із запитом допомогти знайти його. 26-річний чоловік пішов з дому 22 жовтня і більше не повернувся.

Молодий чоловік намагався повідомити матері, де знаходиться. Цікаво, що, не кажучи про своє місцезнаходження відкрито, у якості паперу для листа він вибрав бланк з українським текстом. “Нахожусь в замечательном коллективе… так больше нельзя, я возьмусь за дело. Ради бабушки. Ради тебя, ради всех родных. Я должен защитить свои корни, Родину”, - написав Горностаєв матері.

В українському Генштабі підтверджують, що ДРГ бойовиків намагалася проникнути вглиб території, що знаходиться під контролем сил АТО. Під час зіткнення на південний захід від Калинівки на Донеччині бойовики відступили. Найманці зазнали втрат пораненими і убитими.

“И если бы не банковская карта, мы бы долго еще не знали, кто погиб и кого просто могли бы утилизировать, как тысячи других безымянных трупов, которые прикопаны в полях Донбасса или отправлены в передвижные крематории Медведева”, - прокоментувала Васильєва.

Вона зауважила, що Горностаєву "пощастило". Володимир Горностаєв - контрактник в 3-й бригаді спецназу ГРУ. З тієї ж бригади - Олександр Александров і Євген Єрофєєв, які були захоплені під Луганськом.

Тіло убитого Горностаєва знаходиться в СБУ України. Його можуть обміняти на українських військовополонених або убитих українців. У РФ батьків убитого вже взяли в оборот: традиційно їм заборонили коментувати трагедію. Мати відмовилася від ідентифікації тіла, а батько каже, що справою займається ФСБ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...