Зараз Кремль розглядає будь-які можливості для продовження агресії, - розвідка

В генеральному штабі РФ є задум на проведення більш масштабних дій проти нашої держави.

Вадим Скібіцький. Фото: РБК.

Російська влада не відмовилась від планів захоплення України. Зараз Кремль розглядає будь-які можливості для продовження агресії. Про це в інтерв'ю ТСН заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, передають Патріоти України.

Він повідомив, що сьогодні Росія на Донбасі створила два армійських корпуси. "Перший армійський корпус у Донецьку, і другий армійський корпус – у Луганську. Це близько 35-ти тисяч військовослужбовців. Я вже говорив, що там близько 500 танків, інші 200 реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" тощо", – повідомив представник розвідки. Скібіцький назвав також напрямки, яким найбільше загрожує можлива атака Кремля.

Ми розуміємо, воєнна розвідка розуміє, що в будь-якому випадку в генеральному штабі РФ є задум на проведення більш масштабних, широкомасштабних дій проти нашої держави. Відповідно, і стратегічний задум застосування цих угруповань є. Він коригується, уточнюється постійно для того, щоб створювати угруповання і визначати цілі й завдання, але, якщо ми візьмемо і проаналізуємо, яка ж насправді зараз найбільша загроза для нашої держави? Перше – це Луганськ, Донецьк і взагалі цей напрямок. Чому? Тому що стратегічна мета, яка була в режиму Путіна – вийти на адміністративні кордони Луганської і Донецької областей – не досягнута, – сказав він.

Другий загрозливий напрямок, який не виключає розвідка – це Крим. "Чому Крим? По-перше, знову же повертаємося, що та стратегічна мета, яка була зі створення Новоросії, про вихід РФ аж до кордонів з Молдовою, не досягнута. Ми зупинили ворога, і наразі проблемним питанням для РФ є Крим, його забезпечення. А для цього треба забезпечити сухопутний коридор до Автономної Республіки Крим. Як це може бути? Може бути в двох варіантах. По-перше, це наступальні дій вздовж побережжя і виходу до Криму. Це може бути стратегічна мета. Інша мета оперативно-тактичного рівня – це захоплення важливих об'єктів в Херсонській області, важливих об'єктів із забезпечення водою, енергоресурсами, електроенергією, загалом усі стратегічні об'єкти, які забезпечують життєдіяльність Кримського півострова", – пояснив Скібіцький.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...