Затягнуть до осені? Адвокат Савченко пояснив, коли може завершитися екстрадиція льотчиці в Україну

Сторона захисту планує оформити пакет документів для передачі підзахисної на Батьківщину вже в п'ятницю, 29 квітня.

Надія Савченко. Фото:www.radiosvoboda.org

Процедура екстрадиції незаконно засудженої в Росії української льотчиці Надії Савченко може зайняти кілька місяців і затягнутися до кінця літа. Про це заявив адвокат українки Микола Полозов, повідомляють Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

За його словами, сторона захисту планує оформити пакет документів для передачі підзахисної на Батьківщину вже в п'ятницю, 29 квітня.

"Згідно з конвенцією про видачу (засуджених - ред.) Мін'юст запитуючої сторони направляє запитуваній стороні пакет документів. Запитувана сторона зобов'язана з'ясувати в особи, яку екстрадують, чи згідна вона їхати, чи не загрожує їй що-небудь в цій країні. Ці документи вона повинна заповнити. Завтра прилечу в Ростов, поїду до неї, ми все запишемо, віддамо", - заявив правозахисник.

Також Полозов висловив надію, що "процедура буде проходити в прискореному режимі".

"Вся процедура займає мінімум півроку в звичайному режимі. Коли вона підпише ці документи, вони передаються до Мін'юсту, Мін'юст направляє їх до суду за місцем відбування нею покарання, зараз це СІЗО №3 міста Новочеркаськ. Суд повинен прийняти рішення. Плюс вони повинні отримати від України визнання вироку", - пояснив адвокат.

Він також зауважив, що вся процедура представляє собою "в політичному сенсі якийсь обмін".

"А вирок Єрофєєву і Александрову ще не вступив у силу. Він вступає в силу тільки 25 травня. І щодо них така ж процедура. Тому ми можемо говорити, що десь до кінця літа (завершиться процедура екстрадиції - ред.)", - підсумував Полозов.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...