Затримують порушників та вміють поводитися зі зброєю: У Нацгвардії показали, як стажуються курсанти-дівчата (фото, відео)

Протягом стажування курсанти відточували навики управління особовим складом, основи стройової, вогневої, тактичної та фізичної підготовки.

Фото:прес-служба НГУ

У 5-й Слобожанській бригаді Національної гвардії України курсанти-дівчата з Національної академії НГУ стажуються на посадах командирів відділень. Відео про дівчат-курсанток викладено на каналі національної академії Нацгвардії у Youtube, передають Патріоти України.

Цього року бригада прийняла на стажування майже 50 курсантів 2-го та 4-го року навчання. Серед них 22 дівчини, які вперше стажуються на посадах командирів відділень патрульного батальйону та батальйону з конвоювання, екстрадиції та охорони підсудних.

"Спочатку було трохи не по собі, адже деякі підлеглі виявились старші, дорослі чоловіки, але я відчула їх підтримку, розуміння і це надало мені впевненості. Вони ділилися знаннями, допомагали та розповідали про службу у АТО, - розповіла курсант Валерія Узлова, яка стажувалася на командира відділення у патрульному батальйоні. Вона військова у четвертому поколінні, яка ще з дитинства мріяла бути командиром.

Протягом стажування курсанти відточували навики управління особовим складом, основи стройової, вогневої, тактичної та фізичної підготовки. Також дівчата долучалися до виконання службових завдань у суді та охороні громадського порядку.

"Найбільше запам'яталася служба у судовій установі, коли я стажувалася на посаді помічника начальника варти в залі засідання. Я була вражена наскільки це відповідально. Дуже багато "нюансів", які важливі і які потрібно знати аби бути справжнім професіоналом", - розповідає курсант Марія Семьонова, яка стажується у батальйоні з конвоювання.

Майбутні офіцери-дівчата вже наступного тижня повернуться до навчання у академії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...