Збіговисько недоторканних: Вища рада юстиції відмовилася звільняти суддю, котра репресувала майданівців

ВРЮ ​ відмовилася клопотатися про позбавлення посади судді Оболонського районного суду міста Києва Олександра Луценка. Розгляд справи судді Печерського районного суду міста Києва Оксани Царевич перенесли на осінь.

Ілюстрація:antikor.com.uaНа засіданні Вищої ради юстиції України відбулося таємне голосування щодо подань на звільнення кількох суддів. Про це повідомляє відділ взаємодії зі ЗМІ цієї організації, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Так, члени ради підтримали подання президентові України про звільнення судді господарського суду Одеської області Павла Меденцева, який підозрюється у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі та з квітня 2014 року не з'являється на роботі. Понад два роки суддя перебуває в розшуку, а 30 червня 2015 року згоду на його арешт надала Верховна Рада.

Також главу держави просять позбавити посади суддю Донецького окружного адміністративного суду Миколу Бойка. Цьому працівникові Феміди закидають порушення присяги і співпрацю з терористами "ДНР". Суддя також не виконує своїх обов'язків уже близько двох років.

Натомість Вища рада юстиції 8 голосами проти 5 відмовилася клопотатися про позбавлення посади судді Оболонського районного суду міста Києва Олександра Луценка. Цей працівник Феміди був обвинувачений за вироки в адміністративних справах супроти учасників Революції Гідності – зокрема, автомайданівців.

"Усі члени ВРЮ поділяють думку, що суддя Луценко допустив процесуальні порушення під час прийняття рішення, але не всі погоджуються з тим, що він має бути саме звільнений за порушення присяги, а не притягнений до відповідальності іншого виду", - пояснив голова ВРЮ Ігор Бенедисюк.

Справу судді Печерського районного суду міста Києва Оксани Царевич Вища рада юстиції вирішила поки що не розглядати. Слухання перенесені на 15 вересня згідно прохання самої Царевич, котра хоче бути присутньою на засіданні, але наразі перебуває на стаціонарному лікуванні. Така точно ситуація була 21 липня, коли розгляд питання відклали на 4 серпня.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...