"Збирався працювати на заводі у Маріуполі": Поліція затримала бойовика "Востока", який воював під Дебальцевим та на Савур-Могилі (фото)

Правоохоронці затримали 21-річного місцевого жителя, який був у лавах незаконного збройного формування "ДНР" та перебував у розшуку.

Затриманий терорист з "колегою". Фото: прес-служба Нацполіції.

У Дружківці (Донецька область) затриманий бойовик терористичної організації "ДНР". Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на поліцію регіону.

На початку травня 2014 року він відправився на блокпост "Донський", де "служив" з дерев'яною палицею в руках. У його обов'язки входило здійснення контрольно-пропускного режиму, перевірка документів у водіїв і огляд їхніх транспортних засобів. Уже через місяць хлопець зі своїми однодумцями вирушив на заробітки до Донецька, де вступив до батальйону "Восток". Там його навчали тактиці ведення бою, поводженню з різними видами вогнепальної зброї, прийомам рукопашного бою.

Упродовж останніх двох років чоловік зі зброєю в руках брав безпосередню участь у бойових діях у Дебальцевому і на Савур-Могилі, а також чергував у варті, за що отримував 4 000-5 000 гривень. На початку лютого 2016 року між бойовиком і його польовим командиром стався конфлікт, після чого він був змушений залишити лави бандформування і сховатися.

Чоловік виїхав до Росії. Перечекавши там кілька місяців, він відвідав рідних у Дружківці. Знаючи, що його розшукують, вирішив не затримуватися і знову поїхав, але цього разу в Маріуполь, де влаштувався будівельником на один із заводів. У кінці жовтня хлопець знову повернувся у Дружківку, де і був затриманий правоохоронцями. Розслідування ведеться за ч. 5 ст. 260 Кримінального кодексу України (Створення не передбачених законом збройних формувань). Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном від 10 до 15 років.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...