Земля їм скловатою: Контрактників з Чечні і кадирівців відправили воювати в Сирію (відео)

Чеченські військові вже давно служать у Сирії, деякі з них є бойовиками джихадистських загонів.

Ілюстрація:уніан

Військові, які наразі служать у Чечні, направлені у Сирію для участі в антитерористичній операції. Про це повідомляє Дождь із посиланням на власні джерела, інформують Патріоти України.

За словами одного з інформаторів, минулого тижня всім військовим повідомили, що деяких з них відряджають до Сирії. Джерело, близьке до керівництва Чечні підтвердило, що відео, яке з'явилось в соціальних мережах з військової бази Ханкала неподалік від Грозного, справжнє.

На ньому зафіксовані військові, які говорять чеченською мовою, і яких муфтій благословляє на участь в антитерористичній операції в Сирії. Солдати належать до внутрішніх військ. Про це свідчить військова форма солдат.

Кореспондентам видання вдалось отримати аудіозапис частини виступу муфтія Чечні Салаха Межиєва. На записі, зробленому одним із військових, була зафіксована наступна інформація: "[глава Чечні Рамзан] Кадиров просив [президента Росії Володимира] Путіна відправити його туди, сказав, що він мріє туди поїхати, щоб охороняти мусульман.

Клянуся Аллахом, туди поїхати мріють дуже багато, починаючи з нашого правителя. Люди заздрять тим, хто туди відправляється як ви. Дуже багато хто готовий відправиться туди, щойно їм скажуть. У цьому немає сумніву. Ви вийшли з великою справою. Зараз ми всі помолимося і попросимо милості на шляху війни".

Зазначається, що отримати коментар військового відомства не вдалося. Однак за інформацією видання "Новая газета", чеченці вже давно воюють у Сирії, у тому числі у складі джихадиських загонів.

Глава Чечні Рамзан Кадиров раніше сам стверджував, що бійці чеченського спецпризначення воюють в тилу терористичної організації "Ісламська держава". За словами Кадирова, агенти чеченської спецслужби спеціально вербувалися в тренувальні табори, де готували бойовиків.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...