Землю може скоро накрити вулканічна зима: Геологи у США попередили про небезпеку (відео)

Згідно з оцінками ООН, виверження Єллоустонського вулкана може залишити нашу планету з запасом продовольства тільки на 74 дні.

Єллоустонський вулкан. Фото: Рейтерс.

Американські вчені попередили про страшні наслідки виверження гігантського вулкана, розташованого в Єллоустонському національному парку. Востаннє він прокидався понад 640 тисяч років тому. Супервулкан може принести кліматичну катастрофу, передають Патріоти України.

За побоюванням геологів, його виверження може викликати тривалу вулканічну зиму, протягом якої температура нижньої атмосфери глобально впаде, а людство не зможе вирощувати рослини на Землі, тому їжі стане занадто мало для кількості людей, що проживають на планеті.

Так, за всю історію Єллоустонський вулкан вивергався три рази. Вперше більше 2 мільйонів років тому, в результаті чого розпалися гірські хребти, а чверть Північної Америки накрила хвиля попелу.

Наступні рази були не такими сильними, проте привели до утворення широковідомої кальдери (величезної круглої западини). Оскільки періодичність вивержень раніше становила близько 600 років, дослідники припускають, що небезпека чекає людство вже в найближчі роки. "Нам слід сісти і подумати", – попередили в NASA.

Згідно з оцінками ООН, виверження може залишити Землю з достатнім запасом продовольства рівно на 74 дні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...