Згадали і "хорошого хлопця" Гройсмана: The Washington Post оприлюднило бесіду республіканців США про Путіна і Трампа

Бесіду вели, імовірно, сенатор Кевін Маккарті, конгресмен Кеті Макморріс-Роджерс, спікер Конгресу США Пол Раян і конгресмен Патрік МакГенрі, водночас одного з учасників розмови журналісти не розпізнали.

Конгресмени від Республіканської партії США (зліва направо Пол Раян, Кевін Маккарті, Кеті Макморріс-Роджерс) у розмові, опублікованій The Washington Post, обговорили Україну і Росію

Американське видання The Washington Post опублікувало розшифрування бесіди лідерів Республіканської партії США, у якій прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана назвали антикорупціонером, а також підкреслили участь Росії в перемозі на президентських виборах у США Дональда Трампа. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на The Washington Post.

Бесіду вели, імовірно, сенатор Кевін Маккарті, конгресмен Кеті Макморріс-Роджерс, спікер Конгресу США Пол Раян і конгресмен Патрік МакГенрі, водночас одного з учасників розмови журналісти не розпізнали.

Маккарті і Раян згадали про зустріч з українським прем'єром, зазначили, що він є "антикорупціонером", і назвали його "хорошим хлопцем". Також у розмові було зазначено, що на момент зустрічі Гройсман працював над поправками до Конституції у сфері судової реформи.

Республіканці, зокрема, обговорили ситуацію в Україні загалом.

"Росіяни бомблять їх щодня 30–40-мм снарядами. Крим утрачено. Українці намагаються очистити свій уряд, щоб показати, що вони належать тепер до Заходу, довести західному світові, що вони хочуть стати його частиною або йдуть до того, щоб їхня країна дістала підтримку..." – сказав конгресмен Раян.

Конгресмен Макморріс-Роджерс сказала, що була вражена під час візиту в Україну тим, як жителі країни борються за свою незалежність і свободу, водночас перебуваючи на лінії фронту.

Раян згадав, що Гройсман розмовляв із ним про думку, ніби Захід утомився від України.

"Насправді це втома від Росії. Вона підкуповує наших популістів, людей у нашому уряді, щоб він погано працював, вона лізе до наших нафти і газу. Усе, що робить Росія, спрямоване здебільшого на те, щоб підірвати нашу країну. Вони збираються пройти катком по нас і зайти в Балтику або куди-небудь", – заявив Раян.

Республіканці водночас зазначили, що російська пропаганда – високої якості. Конгресмен Макморріс-Роджерс сказала, що Кремль поширює свою пропаганду і в Європі. Як приклад вона навела фінансування Москвою неурядових організацій у Європі, які виступають проти видобування сланцевого газу методом фрекінгу. Конгресмен також сказала, що її лякає російське телебачення.

Раян зі свого боку зазначив, що Росія за допомогою пропаганди намагається "повернути Україну проти самої себе", і назвав таке бажання Москви "маніакальним". Він також підкреслив, що США – єдина країна, яка протистоїть цілям російської пропаганди.

Після цього американські політики перейшли до обговорення зламу серверів Демократичної партії США під час виборів у листопаді 2016 року президента США. Республіканці не сумніваються, що злам здійснили російські хакери.

Також республіканці у своїй бесіді зі сміхом припустили, що президент Росії Володимир Путін платить двом американським політикам – конгресмену-республіканцеві Дейну Рорабейкеру і президенту США Дональду Трампу.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...